Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Salesianer Miettex: Segmentul de închiriere textile poate creşte

Fabrica_Salesianer_Miettex_Bucuresti,_Romania.jpg
Salesianer Miettex, lider pe piaţa de spălătorii comerciale în Europa Centrală şi de Est, estimează că segmentul de închiriere textile poate atinge o creștere, de două cifre în următorii doi ani, chiar dacă nu se numără deocamdată printre cele mai active categorii de servicii externalizate.

În prezent, în România doar 5-10% dintre companii îşi externalizează procesele de spălare a textilelor, dar tendinţele arată că piața locală urmează exemplul Europei Occidentale, unde acest domeniu este deja puternic dezvoltat.

„Pe plan local, în externalizarea serviciilor de spălătorie, deschizătoare de drumuri au fost hotelurile, în 2007. Ulterior, din ce în ce mai multe companii care activează în industrii precum auto, retail sau cea alimentară au început să apeleze la externalizare, iar apoi acest trend a început să fie  urmat și de către spitale”, explică Victor Ioane, Managing Director CEE Salesianer Miettex.

„Dacă până acum companiile apelau la externalizarea serviciilor de spălătorie deoarece erau mai ieftine decât procesul realizat intern, acum piaţa a evoluat şi standardele au crescut, mai ales în ceea ce priveşte dezinfectarea lenjeriei şi alegerea unor materiale cu grad ridicat de confort. Acest trend va continua într-un ritm mai accelerat în următorii ani, dovadă fiind că Salesianer Miettex România a înregistrat în 2013 cea mai mare creştere procentuală a cifrei de afaceri, raportat la celelalte spălătorii Salesianer Miettex din Europa”, precizează Victor Ioane.

Beneficiile companiilor care aleg să lucreze cu specialiști în servicii de închiriere și spălare textile sunt multiple. În primul rând, costurile interne pe acest segment de activitate pot scădea cu până la 40-50%, multe din cheltuielile fixe devenind variabile, de la cele cu personalul până la cele legate de utilităţi precum apă sau energie. Astfel, sumele economisite pot fi redirecţionate către investiţii și dezvoltare.

Clienţii Salesianer Miettex sunt deserviți cu o flotă auto proprie sau prin curier, angajaţii companiei fiind responsabili de colectarea, spălarea şi dezinfectarea, întreţinerea, controlul şi înlocuirea stocului de textile.

În prezent, Salesianer Miettex are peste 500 de clienţi în România, dintre care 70% în Bucureşti şi restul în oraşe precum Braşov, Constanţa, Deva sau Sibiu. Volumele cele mai mari de comenzi sunt înregistrate pe segmentul hotelier, urmat de cel industrial, unde Salesianer Miettex închiriază uniforme de lucru pentru retail, auto, domeniul alimentar, farma etc.

Printre clienţii Salesianer Miettex se numără Crowne Plaza, Double Tree by Hilton, Novotel Bucureşti, Radisson Bucureşti, Ford Craiova, Porsche România sau Maternitatea Polizu.  

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii