Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Salesianer Mietex, investiţie de 6 milioane de euro la Oradea

Fabrica_Salesianer_Miettex_Bucuresti,_Romania.jpg
Salesianer Mietex, liderul de piaţă pe segmentul spălătoriilor comerciale în Europa Centrală şi de Est, a deschis, în România, a doua fabrică pentru servicii de spălătorie şi închiriere textile, la Oradea. 

„Ne-am orientat către vestul României pentru că este o zonă din care putem deservi atât zona centrală şi de vest a ţării, cât şi cea de graniţă şi estul Ungariei. Din Oradea pot fi deservite oraşe precum Cluj, Timişoara, Oradea, pe când celelalte opţiuni erau prea îndepărtate de restul oraşelor cheie din vestul României. Mai mult, Oradea beneficiază de infrastructura parcului industrial Eurobusiness Parc, o facilitate care ne ajută foarte mult, terenul fiind pregătit cu toate utilităţile şi drumurile de acces necesare”, a spus Victor Ioane, Managing Director CEE Salesianer Miettex.

Fabrica are 3.600m pătraţi, fiind amplasată pe un teren de 19.000 m pătraţi, iar în afară de construcţia propriu-zisă, pe restul terenului sunt spații alocate parcării mașinilor din flota fabricii și ale angajaților, zonei verzi, bazinului de colectare a apei, zonei de încărcare şi descărcare textile.Valoarea totală a investiţiei a fost de şase milioane de euro, din care aproximativ un milion de euro s-au investit în sistemele de protejare a mediului.

Principalii clienţi sunt hotelurile, spitalele şi companiile din diverse ramuri industriale din zona centrală şi de vest a României (Oradea, Arad, Timişoara, Cluj, Satu Mare, Baia Mare), zona de graniţă şi din estul Ungariei. „În portofoliul Salesianer Miettex Oradea se numără deja VOLVO (Timişoara), Hampton by Hilton (Cluj), AEM (Timişoara), EVW Holding (Importator DAF), Sieta Politehnic (Cluj)”, a mai precizat Victor Ioane.

În noua fabrică vor lucra, pentru început, 25 de persoane, însă ţinta pe termen mediu este de 60 de angajaţi, în două schimburi.

„În fabrică există 4 linii de producţie distribuite astfel: 2 linii de producţie pe care se procesează lenjerie de pat şi prosoape, una pentru uniforme de lucru şi una pentru carpete lavabile. Fabrica va avea o capacitate de spălare de 25 de tone de rufe pe zi (echivalentul a peste 5.000 de maşini casnice) şi circa 1.400 – 1.500 kg rufe/ oră”, a mai spus Victor Ioane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii