FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente

1 pungă salată mixtă sau doar salată verde
½ castravete Fabio
300 g creveţi prefierţi
1 legătură ridichi

25 g unt
1 lingură ulei de măsline
1 căţel usturoi
½ lămâie
sare
piper

Pentru dressing
2 linguri ulei de măsline
2 linguri zeamă de lămâie
2 linguriţe muștar
1 lingură miere
sare

Mod de preparare

Speli salata și o așezi pe prosoape de hârtie mai groase. O tamponezi și deasupra cu alte prosoape. Amesteci într-un bol toate ingredientele pentru dressing, omogenizând foarte bine. Tai castraveții și ridichile felii subţiri.

Pui uleiul de măsline într-o tigaie împreună cu untul, adaugi creveţii, usturoiul pisat, zeama de la o jumătate de lămâie și lași pe foc 3-4 minute, la foc mediu, amestecând destul de des. La final îi presari cu sare.

Împarţi salata în două boluri sau farfurii întinse, așezi deasupra castraveții, ridichile și creveţii. Stropești cu dressingul pregătit, amesteci și servești.