FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente

250 g fusilli Antonio di Vaio

150 g măsline fără sâmburi

10 roșii cherry

200 g ton bucăţi din conservă

4 ridichi roșii

1 mână rucola

1 ceapă mică albă sau roșie

½ lămâie

3 linguri ulei de măsline

1 linguriţă muștar

1 linguriţă oregano uscat (opţional)

sare

piper

Mod de preparare

Mai întâi fierbi pastele Antonio di Vaio conform indicaţiilor de pe ambalaj, după care le pui într-o strecurătoare, le clătești cu apă rece, le lași să se scurgă foarte bine și le răstorni într-un bol de salată.

Scurgi tonul de ulei, îl rupi bucăţi și îl împrăștii peste paste.  Pui și măslinele, ceapa tocată mărunt, ridichile tăiate felii subţiri și roșiile cherry tăiate în două. La final presari rucola și oregano (opţional).

Într-un castronel, omogenizezi uleiul cu zeama de lămâie, muștarul, sare și piper și torni dressingul peste salată, dar numai în momentul servirii. Amesteci și servești.