Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Salariile personalului din învăţământ vor crește cu 15 la sută de la 1 decembrie 2015

Salariile personalului din învăţământ vor fi majorate cu 15% începând cu data de 1 decembrie, a anunţat, luni, după negocierile cu sindicatele, ministrul Educaţiei, Mihai Cîmpeanu, precizând că de acestă creştere vor beneficia 304.000 de persoane - cadre didactice şi personal auxiliar, informează MEDIAFAX.
sorin-campeanu

„Am convenit ca după ce s-au acordat creşteri salariale de 10% pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, 5% în martie şi 5% în septembrie, după ce s-au acordat creşteri de 12% pentru personalul nedidactic, în luna august, să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creştere de 15% pentru tot personalul din învăţământ – didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, a declarat ministrul Educaţiei, la finalul discuţiilor care au avut loc la Palatul Victoria cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

Mihai Cîmpeanu a precizat că după această ultimă majorare de 15% se ajunge la o creştere medie a salariilor din învăţământ cu 26,7%, în acest an.

El a mai spus că efortul bugetar pentru aceste ultime majorări salariale este de 1,7 miliarde de lei pentru cei peste 304.000 de angajaţi din educaţie.

Mihai Câmpeanu a adăugat că aceste majorări salariale vor fi prevăzute într-o ordonanţă de urgenţă care va fi promovată în acestă lună.

CITEȘTE: Pro TV + Intact = 60% din piața publicității TV din România

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii