Cautare
, Contributor

Comentarii/Editoriale |
|

Salarii minime, rata șomajului maximă

Steve Forbes
Sunt republicanii gata să fie pălmuiți de președintele Obama și de democrații din Congres? Începe să se întâmple asta, democrații fiind hotărâți să îi pună pe republicani în cea mai proastă lumină posibilă, în special din cauza eșecului înițiativei „health exchange” și a actualei implozii a așa-numitului „Affordable Care Act”. 

Acesta este motivul pentru care Casa Albă susține acum reforma imigrării. Administrația nu intenționează concret să dea o lege, încearcă însă să-i întoarcă pe republicani unii împotriva altora, ca parte a strategiei sale de a recâștiga Camera Reprezentanților anul viitor. Shutdown-ul guvernamental nu a prea crescut popularitatea președintelui, dar cu siguranță a redus susținerea pentru republicani. Este un fel de reluare a ceea ce au făcut democrații în 2012: nu au putut câștiga cu o economie impresionantă, așa că strategia lor a fost să distrugă republicanii cu atacuri sub formă de publicitate negativă.

Vor fi republicanii mai bine pregătiți de data asta? În privința imigrării, se pare că nu. Dar este suficient timp ca republicanii să facă strategia pe baza altei probleme, în loc să primească pasiv o lovitură: salariul minim. Obama va declara că este timpul să îl crească, astfel încât toată lumea să poată câștiga un „salariu cu care se poate trăi”. Republicanii vor încerca să reziste – ei au argumente mai bune – dar ar putea să cedeze de teamă să nu fie portretizați ca fiind împotriva celor săraci. Atunci ce ar trebui să facă republicanii? Să înceapă cu poveștile oamenilor. Casa Republicanilor ar trebui să țină audiențe cu angajatorii și angajații care au fost afectați de ultima creștere a salariului minim. Acești oameni ar putea explica modul în care creșterea a forțat reducerea numărului angajărilor și cum șansele lor de a ieși din sărăcie au fost deviate din această cauză. Câteva țări au crescut salariile minime mult peste nivelul federal și acest lucru ar trebui să fie un exemplu suficient. Aceste povești de viață reale pot fi apoi suplimentate cu nenumărate studii care confirmă cu documente cât de dăunătoare sunt aceste acțiuni asupra salariilor și grafice imense pot ilustra creșterea ratei șomajului în rândul minorităților tinere.

Patronii restaurantelor pot arăta că vor fi forțați să își mecanizeze afacerile din domeniul fast-food cu aparate care să preia comenzile, așa cum au făcut o parte din magazine cu sandwich-urile lor. Alte puncte pe baza cărora se poate inista: venitul mediu al gospodăriilor cu un lucrător cu salariu minim depășește 53.000 de dolari și, la un an de la momentul angajării, două treimi din cei care pornesc de la salariu minim primesc o mărire de salariu. Republicanii ar trebui, de asemenea, să țină audiențe pe tema Earned Income Tax Credit (EITC – scutiri de taxe pentru persoanele cu venituri mici). EITC a fost creată pentru a face să dispară nevoia oamenilor de ajutor social, prin obținerea unor joburi normale de către aceștia. Înainte de această taxă, mulți oameni au descoperit că pierderea beneficiilor era mai mare decât venitul câștigat de la noile joburi după deducerea taxelor. Trebuie să fie făcute două mențiuni. Prima este că EITC este o metodă mult mai bună de a ajuta salariații cu venituri mici decât creșterea salariului minim și nu afectează negativ piața muncii, privând angajații tineri de obținerea job-urilor entry-level. Sindicatele se împotrivesc EITC pentru că folosesc creșterea salariului minim ca pe o unealtă pentru a crește nivelul general al salariilor.

A doua mențiune este că, datorită incompetenței Fiscului sau pur și simplu datorită indiferenței sale, această taxă a fost folosită în mod abuziv. Un studiu guvernamental recent a descoperit că între anii 2003 și 2012, peste 100 de miliarde de dolari sub forma plăților EITC au fost frauduloase. Evident, pe parcursul discuțiilor acestor legiuitori ar trebui să fie repetate dovezile caracterului distructiv al salariului minim.

TRADUCERE  ŞI  ADAPTARE  DE  PAULA CSATLOS

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii