Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

Sălaj: 10 focare noi de pestă porcină africană, în ultimele două săptămâni

În ultimele două săptămâni, au apărut 10 focare de pestă porcină africană (PPA), după ce un proprietar de porci infectați a vândut mai multe exemplare în localitățile învecinate, în urma faptului că a observat că porcii i se îmbolnăvesc și mor.
shutterstock_164666558

„Începând cu data de 29 noiembrie în județ au apărut 10 focare de pesta porcină africană, dintre care câte unul în Cuceu, Rona, Zalha și Băbeni și câte două în Surduc, Ciocmani și Gâlgău Almașului”, a confirmat purtătorul de cuvânt al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVA) Salaj, medicul veterinar Cosmin Todoruț.

Potrivit acestuia, cu excepția focarului din Cuceu, toate celelalte au avut ca sursă de apariție animale dintr-o gospodărie din Surduc, vândute în localitățile învecinate după ce proprietarul lor a văzut că porcii se îmbolnavesc și mor.

„Am găsit 25 de porci morți, dintre care 13 provenind de la familia din Surduc. I-am adunat împreună cu cei de la Poliție de pe câmp și de prin pădure. Proprietarului acestor porci urmează să i se facă plângere penală”, a explicat Cosmin Todoruț.

Până în prezent, medicii veterinari au identificat 25 de porci decedați din cauza bolii, alte 45 de capete fiind sacrificate pentru a opri răspândirea PPA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii