Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Imobiliare |
|

A șaisprezecea librărie Cărturești se deschide după investiții de aproape 1 milion de euro

Joi se inaugurează o nouă librărie Cărturești într-o clădire istorică din centrul vechi al Bucureștiului.
 aboneaza-te
cosmindragomir.info

O nouă librărie Cărturești se deschide într-o clădire-monument din centrul istoric al Bucureștiului de pe strada Lipscani, după o investiție de cel puțin 800.000 de euro ( 400.000 de euro pentru amenajare, 300-400.000 de euro stocul și echipamentele), după cum estima anul trecut Daniel Voinea, marketing & communication manager. De regulă, deschiderea unui Cărturești costa până acum, 250.000 – 300.000 de euro, iar termenul de amortizare a unei investiţii era de 5-10 ani, după estimările reprezentantului librăriilor.

Galerie FOTO  Cărturești Carusel din clădirea Chrissoveloni

Clădirea din Lipscani 55 aparține urmașului familiei Chrissoveloni, cel care a investit deja un milion de euro în refacerea ei, după ce aceasta a fost abandonată timp de 25 de ani. Cărturești Carusel, numit și “Caruselul luminii”, datorită jocului de  lumini și umbre, se desfășoară pe șase niveluri însumând 1000 mp. Librăria are un bistro la ultimul etaj, un spaţiu multimedia la subsol și o galerie dedicată artei contemporane la primul etaj. Ea este descrisă de reprezentanții lanțului Cărturești ca un “experiment de locuire culturală a centrului vechi, oferind un spațiu pentru lectură, socializare și explorare artistică a inimii orașului”.

Vezi aici cine sunt cei care au început aventura Cărturești

Clădirea de secol XIX a intrat în posesia celebrei familii de bancheri Chrissoveloni în 1903, iar în perioada comunistă a fost confiscat și transformat în magazinul Familia. După 1990, imobilul a fost recuperat și reabilitat de proprietarul actual, Jean Chrissoveloni, iar acum a fost amenajată de biroul de arhitectură Square One.
Librăria Cărturești Carusel este a șaisprezecea din lanțul fondat de Șerban Radu și Nicoleta Dumitru. Direct Client Services, compania care operează librăriile Cărturești, avea în 2013 o cifră de afaceri de 11 milioane de euro.

Citește mai multe despre librăriile-emblemă într-un număr viitor al Forbes România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii