Grupul Saint-Gobain accelerează procesul de transformare organizaţională a companiei şi lansează programul „Transform & Grow”, construit în jurul a doi piloni: un management mai flexibil al portofoliului de produse și soluții, respectiv o nouă structură organizaţională, mai simplă şi mai agilă, adaptată nevoilor clienților și încorporând soluții digitale la orice nivel.
Grupul a adoptat recent, la nivel global, un nou sistem de management, incluzând canale decizionale mai rapide și mai clare, care promovează o mai mare responsabilitate în rândul angajaților și prin care oferă clienților săi o gamă mai largă și mai integrată de produse și servicii. De asemenea, noua organizare va permite Grupului să susțină dezvoltarea sinergiilor comerciale pentru a oferi pe piață întreaga gamă de produse și soluții Saint-Gobain, într-o manieră coordonată.
“Programul Transform & Grow ne va permite să dezvoltăm competitivitatea companiei şi să exploatăm potenţialul de creştere al acesteia, creând valoare adăugată pentru toţi clienţii şi partenerii noştri. Vom continua să ne concentrăm asupra inovației și asupra dezvoltării durabile, păstrând în centrul preocupărilor noastre cele mai importante valori ale companiei – siguranța, bunăstarea și performanța, pentru a ne consolida poziţia de lider pe toate segmentele de piaţă pe care activăm în România. Prin implementarea acestui program, vom avansa către materializarea obiectivului nostru de a contribui la crearea de spații de locuit minunate și la îmbunătățirea vieții de zi cu zi prin proiectarea, fabricarea și distribuirea de materiale și soluții vitale bunăstării noastre și viitorului nostru comun”, a precizat Ovidiu Păscuțiu, Director General al Grupului Saint-Gobain în România.
Cu vânzări de 40,8 miliarde de euro în 2017, Saint-Gobain operează în 67 de ţări şi are peste 179.000 de angajaţi. În România, Saint-Gobain deţine nouă activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu aproximativ 1.700 de angajaţi si operează 13 unităţi de producţie în zece situri industriale situate în Băicoi, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.