Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Afaceri |
|

Saint-Gobain înființează un fond de carbon pentru angajați cu scopul de a reduce emisiile de CO2 până în 2030

Fondul de carbon va fi implementat mai întâi într-o regiune pilot, Europa de Nord, și vizează accelerarea reducerii emisiilor de CO2 non-industriale prin acțiunile cotidiene ale angajaților și investiții la punctele de lucru.
zero emisii carbon

Acest fond are la bază prețul intern al carbonului fixat de Grup pentru investiții, majorat recent la un echivalent de 50 EUR / tonă de CO2, și convertește o parte din emisiile de COîn bani pentru a finanța proiecte care au ca scop reducerea amprentei de carbon a Grupului. Proiectele, propuse și selectate de angajați, vizează punctele de lucru unde aceştia își desfășoară activitatea.

„Fondul de Carbon încurajează fiecare angajat să vină cu cele mai bune inițiative, de la mici acțiuni de zi cu zi la investiții cu impact ridicat, oriunde lucrează. Sunt mândru de implementarea acestui fond în Regiunea Europei de Nord, care va fi urmat de alte proiecte similare în cadrul Grupului”, a declarat Patrick Dupin, Vicepreședinte Senior, CEO Europa de Nord.

Înființarea Fondului de Carbon face parte din eforturile Saint-Gobain de a reduce emisiile de tipul 1 și 2 cu 33% și cele de tipul 3 cu 16% până în 2030. Acest fond completează cheltuielile de capital multianuale finanțate de Grup în acest domeniu. Până în 2030, Saint-Gobain va aloca anual un buget pentru investiții în domeniul cercetării și dezvoltării de aproximativ 100 de milioane euro pentru a reduce emisiile industriale de CO2.

Saint-Gobain proiectează, produce şi distribuie materiale şi soluţii pentru piețele de construcții, mobilitate, medicină și alte aplicații industriale.

Grupul a avut vânzări de 38,1 mld. euro în 2020 la nivel global.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii