Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Safetech Innovations: 130.000 de noi domenii de email au fost create de hackeri de la începutul pandemiei, cu scopul de a efectua atacuri de tip „fearware”

De la izbucnirea focarului de COVID-19, hackerii au creat la nivel global, 130.000 de noi domenii de email care tratează subiectul pandemiei, folosite special pentru a ocoli filtrele standard antispam utilizate de companii.
 aboneaza-te
shutterstock_1243363546

Conform unor studii recente, se estimează că, în fiecare zi sunt create peste 10.000 de domenii web asociate cu subiectul coronavirus, iar aproximativ nouă din zece sunt malițioase și au scopul de a livra informații incorecte sau de a vinde produse false.

Datorită focarului de COVID-19 prezent la nivel global, multe organizații lucrează de la distanță, ceea ce creează o și mai mare dependență de comunicarea prin email. Acest aspect a fost deja exploatat de hackeri, clienții Darktrace remarcând o creștere de aproximativ 700% a atacurilor de tip phishing de la începutul pandemiei din februarie 2020. Hackerii creează emailuri extrem de realiste, care par să provină de la autorități din domeniul medical, dar, în schimb, conțin software malițios care poate fura date personale sau prelua ostil controlul unui dispozitiv. Acest nou trend a creat provocări unice de securitate deoarece instrumentele standard de securitate pentru email blochează automat doar atacurile de phishing tradiționale, dar aceste campanii noi de tip „fearware” sunt mult mai dificil de identificat deoarece fiecare email are conținut unic și diferit.

„Hackerii exploatează frica, incertitudinile și îndoielile, și se adaptează foarte rapid la orice schimbări ca să poată efectua atacuri de securitate cibernetică de actualitate. Am observat o creștere fără precedent a atacurilor de la începutul pandemiei de COVID-19. Am văzut atacuri de tip phishing, care vizează în primul rând utilizatori persoane fizice, dar și atacuri coordonate de securitate cibernetică asupra organizațiilor, inclusiv spitale sau furnizori de infrastructuri critice. Deoarece majoritatea oamenilor urmăresc să afle cât mai multe informații despre focarul de coronavirus, probabilitatea ca aceștia să deschidă emailuri nesolicitate pe acest subiect este semnificativă. Având în vedere că mulți angajați utilizează același computer atât pentru sarcini legate de muncă cât și în interes personal pentru citirea știrilor sau navigarea pe rețelele de socializare, riscul ca organizațiile să devină victime ale atacurilor cibernetice este considerabil. Prin urmare, recomandăm companiilor să își revizuiască politicile de securitate cibernetică pentru a se asigura că sunt protejate și își pot continua astfel activitatea fără întreruperi”, a declarat Victor Gânsac, CEO Safetech Innovations.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii