Datele Institutului Naţional de Statistică (INS) relevă faptul că anul trecut au fost sacrificate în abatoare 196.037 de bovine, iar producţia obţinută, respectiv greutatea în carcasă, a ajuns la 43.536 tone. În cazul porcinelor au fost sacrificate anul trecut 3.921.418 capete, fiind obţinută o producţie de carne de 342.575 de tone, informează Agerpres.
De asemenea, numărul de ovine şi caprine sacrificate în abatoare a scăzut în 2019 faţă de anul precedent cu 0,5%, la 842.381 capete, iar producţia de carne din aceste specii cu 1,1% (12.314 tone). Numărul de păsări sacrificate în unităţile industriale a avansat faţă de anul 2018 cu 6%, totalizând 280 de milioane de capete, iar producţia de carne de pasăre cu 6,6% (482.268 tone).
Potrivit INS, sacrificările de bovine au fost preponderente în regiunile Nord-Est (48,5%), Sud-Muntenia (10,5%) şi Nord-Vest (10,4%), în timp ce sacrificările de porcine au deţinut cele mai mari ponderi în regiunile: Vest (peste 36,0%), Sud-Muntenia (27,1%), Nord-Est (12,4%) şi Nord-Vest (11,1%).