Industrie |
|
Sacrificările de bovine și porcine, în scădere în 2019

Datele Institutului Naţional de Statistică (INS) relevă faptul că anul trecut au fost sacrificate în abatoare 196.037 de bovine, iar producţia obţinută, respectiv greutatea în carcasă, a ajuns la 43.536 tone. În cazul porcinelor au fost sacrificate anul trecut 3.921.418 capete, fiind obţinută o producţie de carne de 342.575 de tone, informează Agerpres.
De asemenea, numărul de ovine şi caprine sacrificate în abatoare a scăzut în 2019 faţă de anul precedent cu 0,5%, la 842.381 capete, iar producţia de carne din aceste specii cu 1,1% (12.314 tone). Numărul de păsări sacrificate în unităţile industriale a avansat faţă de anul 2018 cu 6%, totalizând 280 de milioane de capete, iar producţia de carne de pasăre cu 6,6% (482.268 tone).
Potrivit INS, sacrificările de bovine au fost preponderente în regiunile Nord-Est (48,5%), Sud-Muntenia (10,5%) şi Nord-Vest (10,4%), în timp ce sacrificările de porcine au deţinut cele mai mari ponderi în regiunile: Vest (peste 36,0%), Sud-Muntenia (27,1%), Nord-Est (12,4%) şi Nord-Vest (11,1%).
Mai multe articole Forbes
Comentarii
Nu există comentarii