Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

 SĂ VINĂ BASEL!

De-abia aștept să merg la Salonul de la Basel - cred că numai acolo poți vedea, în decurs de câteva minute, președinți de branduri orologere, vedete de top, iubite de oligarhi ruși pe tocuri vertiginoase de la Louboutin, un jurnalist misterios însoțit în fiecare an de ogarul său Barzoi, hoarde de vizitatori asiatici, freeloaderi... A, și ceasuri.
 aboneaza-te
MONACO V4 CARBONE_V1 eclaircie_15.01.30

TAG HEUER

Anul acesta, TAG Heuer lansează Monaco V4 Phantom, urmașul unui prototip care, când a fost prezentat în 2004, nu era creditat cu multe șanse de a vedea lumina zilei pe post de ceas normal (pentru cine nu își amintește – celebrul Monaco V4, în al cărui mecanism erau incluși rulmenți, într-o configurație inspirată de Formula 1 – chiar și o curea de transmisie). Monaco V4 Phantom este un all-black (sau cum ar spune italienii de la marca mea preferată – un tutto nero), realizat în întregime din fibră de carbon (atât carcasa cât și cele șapte punți ale mecanismului, de asemenea echipat cu faimoasa micro-curea de transmisie). Carcasa și cele 7 punți (sună a titlu de film asiatic) sunt, de fapt, realizate din CMC – și aici facem trecerea la dimensiunea SF: Carbon Matrix Composite. Cadranul este compus din mai multe nuanțe de cenușiu și negru. E un ceas care ar fi de-a dreptul sumbru dacă nu ar fi atât de frumos și de impunător. Singura sclipire de culoare este dată de cele 48 de rubine din mecanism. Carcasa are dimensiunea de 41 mm, iar rezerva de funcționare este de 42 de ore.

CHOPARD

Chopard se bazează și ei pe o nouă dimensiune – pentru modelul lor legendar Happy Sport (creat în 1993 de către Caroline Scheufele, directorul artistic al brandului, care a avut îndrăzneala să alăture oțelul și diamantele). Noua dimensiune – 30mm – deși este practic liliputană, include un mecanism automatic cu o rezervă de funcționare de 40 de ore. Carcasa poate fi din oțel sau pavată cu diamante, iar pe cadranul argintiu se joacă zglobii cinci diamante. Coroana din oțel include un safir albastru, iar ceasul va fi livrat fie cu brățară din oțel, fie cu o curea din aligator.

JEANRICHARD

JeanRichard e un brand căruia mi se pare că îi priește mutarea de la Geneva la Basel, având în vedere colecțiile din ce în ce mai interesante și campaniile de marketing tot mai deștepte și mai inspirate. Anul acesta aduce lansarea unor noi modele Terrascope, în varianta de dimensiune 39 mm. Rămâne, bineînțeles, carcasa foarte originală în formă de pernuță, cu luneta rotundă. Preferatul meu este modelul din oțel, a cărui lunetă e pavată cu 54 de diamante. Mecanismul automatic JR60 are o rezervă de funcționare minimă de 38 de ore și indică ora, minutele, secundele și data.

OMEGA

Un nou model Omega, inspirat de James Bond, își face apariția în colecția Seamaster – în așteptarea noului film Bond (Spectre, pe care eu de-abia îl aștept, deși înțeleg că Daniel Craig și-a dezamăgit multe admiratoare când a apărut la conferința de presă
într-un pulover de bunicuț), Omega a creat o ediție limitată Seamaster Aqua Terra 150m, inspirată de blazonul familiei Bond, care se regăsește pe întreg cadranul ceasului. Carcasa din oțel are un diametru de 41mm, iar capacul transparent permite purtătorului să admire masa oscilantă a mecanismului, care arată ca țeava unui pistol. Modelul este echipat cu noul calibru Omega Master Co-Axial calibre 8507 și va fi disponibil în 15.007 exemplare. O altă lansare Omega din acest an nu este nici pe departe atât de “războinică”, ci se află chiar la polul opus: un nou model în cadrul gamei Constellation Pluma, lansată anul trecut. Ceasul are un foarte frumos cadran din sidef de culoarea coralului, decorat cu indecși din aur, iar orarul, minutarul și secundarul sunt, la rândul lor, din aur. Luneta din aur roșu este pavată cu 32 de diamante, iar ceasul este și o bijuterie orologeră, fiind echipat cu calibrul Omega Co-Axial 8520.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii