Cautare
, Contributor

Evenimente |
|

S-a modificat Legea Spălării Banilor: Companiile cu asociați persoane fizice, obligate să declare beneficiarul real al activității

De azi a intrat în vigoare Legea 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2020 cu privire la modificarea şi completarea Legii pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului.
Lawyer,Opening,Case,And,Looking,At,Money,,Concept,Of,Illegal

Astfel, principala modificare adusă actului normativ constă în faptul că persoanele juridice (firmele) cu asociați doar persoane fizice, care erau exceptate până în prezent, trebuie să declare beneficiarul real al activității economice la Registrul Comerțului.

„De asemenea, o altă modificare este că firmele cu asociați persoane juridice trebuie să depună anual declarația privind beneficiarul real. Acesta este un pas birocratic în plus ce va crea multe neînțelegeri la nivelul antreprenorilor referitor la momentul depunerii declarației”, punctează  Ana Petrescu, Avocat Asociat în cadrul ONV LAW și specialist în drept comercial.

Conform noilor modificări, s-a reinstituit obligația depunerii declarației anuale. Aceasta se depune la Registrul Comerțului în care este înmatriculată persoana juridică în termen de 15 zile de la aprobarea situaţiilor financiare anuale, iar dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declaraţia se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii