Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

S-a inaugurat primul centru integrat de medicină nucleară din România, cu sprijinul financiar al Ministerului Apărării Naționale

Primul centru integrat de medicină nucleară din România a fost inaugurat, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, după o investiţie de peste 4,3 milioane de euro, informează News.ro.
centrul nuclear bucuresti

Aparatura centrului va fi utilizată în depistarea afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice, cu administrarea unei doze minime de radiaţie.

„Tehnologia oferă posibilitatea realizării de investigaţii neinvazive de specialitate, utilizând orice radiotrasor existent pe piaţa investigaţiilor imagistice de profil, generând imagini funcţionale şi moleculare care indică alterările organelor şi ţesuturilor explorate, fără efecte secundare. Toate acestea, realizându-se în condiţiile administrării unei doze minime de radiaţie, fără a influenţa, în vreun fel, calitatea diagnosticului”, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Apărării Naționale.

Construcţia şi dotarea Centrului integrat de medicină nucleară s-a realizat după o investiţie de 4.368.006 euro cu TVA, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii