FacebookTwitterLinkedIn

Primele șase luni ale anului financiar 2016 au fost de succes pentru S IMMO AG. Veniturile totale ale companiei au urcat la 95,3 milioane de euro, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, când S Immo AG a avut venituri de 92,2 milioane de euro. Ca urmare a achizițiilor derulate începând din anul 2015, veniturile din chirii au atins valoarea de 58,5 milioane de euro, față de 54,6 milioane de euro în aceeași perioadă din 2015.  (HY 2015: EUR 54.6m). Piețele din Europa de Sud-Est (inclusive România, Croația și Bulgaria) reprezintă un procent de 30,2% din totalul veniturilor din chirii, fiind urmate de Germania (27,3%) și Austria (25,5%).

România este o piață importantă pentru expansiunea viitoare a S IMMO AG în Europa de Sud – Est. În prezent, două dintre proiectele cheie ale companiei sunt situate în București: proiectul de birouri THE MARK a început, în timp ce remodelarea centrului comercial Sun Plaza, demarată la începutul anului curent, avansează conform planului. În comparație cu alte țări din Uniunea Europeană, Germania rămâne o piață cheie pentru S IMMO AG, compania fiind de asemenea activă și pe piața de origine, Viena.

S IMMO AG începe lucrările la THE MARK

Până în prezent, S IMMO AG a investit peste 200 de milioane de euro pe piața locală, incluzând proiecte precum Sun Plaza sau Sun Offices în sudul Bucureștiului și hotelul Novotel Bucharest Business Centre de pe Calea Victoriei. În plus, compania lucrează la remodelarea și extinderea mall-ului Sun Plaza, cât și la construirea complexului de birouri THE MARK în vecinătatea Pieței Victoriei.  În total, aceste proprietăți au o suprafață construită globală de peste 250.000 de metri pătrați.

The Mark are o suprafață construită totală de 43.000 de metri pătrați și o suprafață închiriabilă de aproximativ 25.500 de metri pătrați, dispusă în două clădiri de clasa A+. Amplasat pe noul bulevard Uranus, la intersecția dintre Calea Griviței și strada Buzesti,

Investiția totală pentru proiectul THE MARK este estimată la circa EUR 45m, începând de la stadiul de construire. Lucrările au început în Iulie 2016, urmând să fie finalizate în al doilea trimestru al anului 2018.

Inaugurat în luna februarie a anului 2010, Sun Plaza are o suprafață construită totală de aproximativ 200.000 de metri pătrați și o suprafață închiriabilă de peste 80.000 de metri pătrați.. Sun Plaza este administrat de către CBRE România și deținut de către S IMMO AG. Reconfigurarea Sun Plaza a început în primul trimestru al anului 2016 și va fi finalizată în primul trimestru al anului 2018. Aceste lucrări vor conduce la crearea unui spațiu modern de retail și de petrecere a timpului liber, cu o suprafață de 11.000 de metri pătrați care vor îngloba circa 40 de magazine noi.

Pentru al treilea an consecutiv, Sun Plaza înregistrează un grad de ocupare de 100%, iar 85% din suprafața ce urmează să fie inaugurată în 2018 este deja pre-închiriată. Mai mult, reprezentanții Sun Plaza estimează că proiectul va fi ocupat în totalitate la finalul lucrărilor. Investiția totală pentru remodelarea Sun Plaza se ridică la 30 de milioane de euro.

Potrivit lui Friedrich Wachernig, membru al consiliului de administrație S IMMO AG, „România continuă să ofere un potențial de investiții major, datorită recuperării pe termen lung a pieței, creșterii PIB-ului pe cap de locuitor, precum și datorită scăderii ratei șomajului. Prin urmare, S IMMO AG se concentrează asupra proiectelor de dezvoltare pe termen lung în România, THE MARK și Sun Plaza fiind deja pornite și avansând conform planului. Suntem optimiști în ceea ce privește evoluția din anii viitori.”