FacebookTwitterLinkedIn

Din peste 20.000 de metri pătrați supuși lucrărilor de renovare, 11.000 metri pătrați sunt cuprinși într-o aripă nou construită, care acomodează peste 40 noi magazine. Reconfigurarea a început în 2016, la șase ani de la inagurare.

Începând din această lună, noile branduri din Sun Plaza sunt Intimissimi, Calzedonia, La Femme, Travel Brands, Various Brands, Sizeer, Sofiaman, Credit Europe Bank, Meli Melo Deco și două restaurante noi: Toan’s și Marty. Numărul total de spații de retail din Sun Plaza depășește 170 de unități.

„Decizia de a îmbunătăți oferta și designul Sun Plaza a avut la bază tendințele actuale din piața de retail, precum și preferințele clienților noștri. Reconfigurarea conduce la o creștere sustenabilă a valorii proprietății, ca și a întregului nostru portofoliu, dar și la asigurarea profitabilității pe termen lung”, susține Friedrich Wachernig, membru în consiliul de administrare a S IMMO AG.

Reconfigurarea Sun Plaza a fost realizată în etape, pe o perioadă de 24 luni, pentru a întrerupe cât mai puțin activitatea chiriașilor.

  • Faza 0, perioada de pregătire. Lucrările nu au fost vizibile, neavând impact asupra operațiunilor din cadrul mall-ului.
  • Faza 1 (trimestrul 2 2016 – trimestrul 1 2017). Lucrările au vizat extinderea pasajului subteran ce leagă mall-ul de stația de metrou Piața Sudului, precum și reconfigurarea unei suprafețe totale de 7.800 de metri dispuși pe trei niveluri. Noi căi de acces și noi spații de retail au fost create, incluzând și o nouă galerie comercială la nivelul -1. Patru noi branduri au deschis magazine: Altex, Terranova, O Bag și Autograf, iar unii chiriași ancoră, cum ar fi Bebe Tei, H&M și C&A, și-au relocat și modernizat spațiile.
  • Faza 2 (trimestrul 1 2017 – trimestrul 3 2017). O suprafață totală de 5.500 de metri pătrați și peste 25 noi magazine au fost adăugate schemei. Noile magazine sunt dispuse pe două niveluri și includ Lego și Forever 21, cu cele mai mari magazine deschise în România, buticul Men’s Cave (cu prima sa prezență într-un centru comercial) și mai multe brand-uri care au deschis în premieră în Sun Plaza (LC Waikiki, Pepco, NYX, Pandora, MAC, Sabon, Melkior), cafenele (Gloria Jeans) și o varietate de spații de servicii, precum frizeria pentru copii Dolphy sau o reprezentanță RCS & RDS.
  • Faza 3 (trimestrul 3 2017 – trimestrul 1,2018). Odată cu finalizarea lucrărilor, noi brand-uri se alătură Sun Plaza: Intimissimi, Calzedonia, La Femme, Travel Brands, Various Brands, Sizeer, Sofiaman, Meli Melo Deco și Credit Europe Bank, plus două noi restaurante: Toan’s și Marty. Unii chiriași existenți au decis să își relocheze sau să își modernizeze spațiile – Donuterie, Yves Rocher, Mango, Jolidon.

Reconfigurarea Sun Plaza este concepută de către arhitecții și inginerii ATP (Viena), una dintre cele mai mari companii de proiectare integrată. Contractorul local desemnat pentru lucrările de construire a fost Bog’Art, iar coordonarea proiectului a fost asigurată de către Optim Project Management.

„Standardele calitative ridicate ale proiectului sunt vizibile atât în noile spații de retail rezultate în urma reconfigurării, cât și prin încorporarea lucrărilor de artă. Arta nu trebuie să se limiteze la o scenă sau un muzeu, ci poate face parte din viața noastră de zi cu zi”, spune arhitectul Heinz Lindner, ATP associate partner în Viena.

S IMMO AG a integrat și arta în acest proiect, prin colaborarea cu Peter Kogler, artist austriac cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer. O instalație grafică dispusă pe o suprafață de 700 de metri pătrați redefinește tunelul subteran ce conectează mall-ul la stația de metrou Piața Sudului. O cascadă luminescentă suspendată, cu o înălțime de 18 metri și o greutate de peste o tonă, reprezintă un reper vizual și un veritabil punct de atracție pentru vizitatorii mall-ului, fiind vizibilă pe două niveluri din mall.

Inaugurat în luna februarie a anului 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, cu o suprafață construită totală de 208.000 metri pătrați, fiind administrat de CBRE România. Mall-ul numără 140 magazine, inclusiv spații de relaxare, cum ar fi cafenele, cinematograf, pistă de bowling, centre destinate copiilor, precum și un food court generos cu o capacitate de 1.200 de locuri. Principalii chiriași-ancoră sunt Cora, Leroy Merlin, Cinema City, C&A, Forever 21, H&M, Lego, Zara, Altex, Bebetei și Flanco.

Înființată în anul 1987, S IMMO AG este prima companie de investiţii imobiliare din Austria care s-a listat pe bursă. Compania investește în proprietăți comerciale și rezidențiale din Austria și Germania, precum și în țări din Europa Centrală și de Est.