Cautare
, Staff

ForbesLife |
|

S-a dat startul concursului „Fotograful Anului în România”

„Fotograful Anului în România" este un concurs de fotografie care își propune să premieze și să aducă în atenția publicului pe cei mai buni creatori români din acest domeniu.
Stormy winds over the lake

Este un concurs deschis, cu 12 secțiuni, cu premii de peste 85.000 de lei și un juriu format din profesioniști români și străini, asociați cu publicații de prestigiu, membri în juriile celor mai importante competiții de profil din lume. Secțiunile competiției sunt concepute astfel încât să acopere genuri de fotografie cât mai diverse: arhitectură, peisaj, portret, natură & wildlife, street, fotografie documentară, fotojurnalism, eveniment, fashion, fine art & creativ, comercial & produs, OPEN.

Juriul competiției este prezidat de britanicul Roger Tooth, fotograf și fost director al departamentului de fotografie The Guardian. Ceilalți membri ai juriului, fotografi, experți în fotografie, curatori sau editori foto sunt: Dean C.K. Cox (The Associated Press), Alex Gâlmeanu (fotograf, România), Jim Casper (LensCulture), Ioana Moldovan  (fotograf, România), Craig Allen (The New York Times), Anne Farrar (National Geographic Traveler SUA), Iurie Belegurschi (fotograf, Islanda), Rui Palha (fotograf, Portugalia), Peter Svoboda (Head Curator la 1x.com), Vaughn Wallace (National Geographic SUA) și Anca Cernoschi (fotograf, România)

Platforma, dincolo de competiția propriu-zisă, își propune să ofere celor mai buni dintre participanți burse, stagii de pregătire și cursuri, precum și mentorat cu fotografi și editori foto ai unor publicații internaționale.

Aplicațiile se pot depune în perioada 25 iunie – 10 septembrie 2018, iar premiile Fotograful Anului în România se vor decerna pe 7 octombrie, la București, într-o gală oficială, la Cinema Pro.

Expoziția cu fotografiile câștigătoare va fi lansată la București în octombrie 2018, iar pe parcursul anului 2019 va putea fi văzută în marile orașe din România într-un proiect comun cu Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii