Cautare
, Contributor

Artă & Cultură |
|

S-a dat startul celei de-a XXII-a ediții a Festivalului „George Enescu”

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional „George Enescu” se desfășoară în perioada 30 august - 20 septembrie și include o mare varietate de spectacole în sălile de concerte din București, dar și în alte orașe din țară.
enescu.jpg

În cadrul Festivalului, 22 de lucrări de George Enescu vor fi aduse în fața publicului, în interpretarea unora dintre cele mai valoaroase orhestre de pe întreg mapamondul.

Ce a compus George Enescu până la 30 de ani

Primele patru cele mai bine cotate orchestre ale lumii, conform publicației Gramophone, vin la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional „George Enescu”.

Royal Concergebouw Amsterdam, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena și London Symphony Orchestra vor susține concerte în cadrul festivalului care aduce la București și în alte orașe din țară peste 2.500 de artiști străini și români de top, atrăgând în medie 20.000 de turiști străini în țară.

Cine este omul-orchestră la Festivalul „George Enescu”

Prima editie a festivalului a avut loc in 1958, la trei ani dupa moartea lui George Enescu, iar de atunci are loc o dată la doi ani, ca semn al reunoașterii geniului enescian, pentru a omagia viața și creația marelui compozitor român.

Ce îi lipsește Festivalului „George Enescu”?

Primele ediţii ale acestui festival au reunit nume sonore ale vieţii muzicale internaţionale ale acelei vremi, printre care s-au numărat Yehudi Menuhin, David Oistrach, Sviatoslav Richter şi Herbert von Karajan.

Cele mai scumpe orchestre simfonice din lume

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii