Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

S-a stricat linia pentru producția de măști achiziționată din China

La cererea premierului Ludovic Orban, Ministrul Apărării va demara o anchetă privind oprirea temporară a producției de măști la fabrica Romarm.
shutterstock_Ludovic-Orban

La cererea premierului Ludovic Orban, Ministrul Apărării va demara o anchetă privind oprirea temporară a producției de măști la fabrica Romarm. Cauza pentru care s-a oprit producția de măști este încetarea funcționării liniilor de producție achiziționate din China cu un milion de dolari, informează Digi 24.

Virgil Popescu, ministrul Economiei,  a declarat pe 27 aprilie că la Romarm, companie producătoare de armament deținută de stat, a fost pusă în funcțiune prima linie automatizată pentru producția de măști.

Cu toate acestea, Gabriel Țuțu, directorul Romarm, a declarat pentru „Observator” că mașina pentru confecţionat măşti pentru faţă de tip N95 s-a defectat la 2 zile distanță, pe 29 aprilie, chiar când fabrica primise o vizită a premierului Ludovic Orban.

Până în prezent, statul român nu a vândut nicio mască din producția proprie. Premierul Ludovic Orban a declarat „I-am solicitat domnului ministru o anchetă pentru a verifica care sunt motivele pentru care a fost oprită temporar producția și evident, sunt convins că domnul ministru va lua toate deciziile care se impun pentru a relua producția și a putea asigura piața românească din producția internă o cantitate și de la compania de la Dragomirești, din județul Dâmbovița (filiala Romarm care ar trebui să producă măști – n.r.)”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii