Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Telecom |
|

S-a deschis primul târg de idei şi tehnologii pentru comunitate

Future_Communities_ovidiu_micsik-inquamphotos.com_.jpg
Primul târg de inovație prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităților din România este o întâlnire între  start-up-uri, reprezentanți ai societății civile, biblioteci publice din mediul rural și autorități locale.

Între 30 octombrie și 1 noiembrie se desfășoară la Biblioteca Națională a României (București), Future Communities//Open Innovation Fair, inovație prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităților din România. Acesta este primul târg de inovație prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităților din România, unde start-up-uri, reprezentanți ai societății civile, biblioteci publice din mediul rural sau autorități locale și central îşi prezintă ideile, alături de mari companii din domeniul IT&C sau telecom.

Vizitatorii vor „trage cu ochiul” în viitorul comunității şi vor vedea ce schimbări se vor petrece în educație, sănătate, agricultură, planificare urbană, administrație financiară, servicii financiare, media și divertisment  sau bibliotecă.  De asemenea, vor intra în contact cu proiecte inovatoare care au schimbat comunitățile din România, dar și cu o serie de concepte pilot – clase inteligente dotate cu tablete și table interactive, tehnologii destinate domeniului medical care permit diagnosticareade la distanță și intervenția rapidă prin sistemele de telemedicină, modele de case verzi, eficiente din punct de vedere energetic sau sisteme integrate de gestiune și plăți online ale instituțiilor statului și comunicare cu administrația publică.

“La Future Communities nu sunt standuri individuale de prezentare, ci idei și soluții care se completează într-un context comun în care cu toții trăim”, explică Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet și Campion Digital al României. Biblionet este un program național care își propune să faciliteze accesul la informație al publicului larg cu ajutorul tehnologiei și să creeze un sistem durabil de biblioteci publice în România.

Future Communities îşi propune să fie o platformă de dialog pentru companii, autorități și societatea civilă, pentru ca și mai mulți români să beneficieze de avantajele tehnologiei, conform obiectivelor Agendei Digitale în România. Agenda Digitală pentru Europa este una dintre cele șapte inițiative-pilot ale Strategiei Europa 2020 și are obiectivul de a genera beneficii economice și sociale  durabile prin intermediul unei piețe unice digitale bazate pe internetul rapid și ultrarapid și  pe aplicații interoperabile.

Future Communities// Open Innovation Fair  este inițiat de programul Biblionetși Ministerul pentru Societatea Informațională, sub Înaltul Patronaj al Guvernului României.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii