Cautare
, Contributor

Afaceri |
|

Ryanair cumpără încă 75 de avioane 737 Max, cea mai mare comandă pentru Boeing

Ryanair cumpără încă 75 de avioane 737 Max de la Boeing, înregistrând astfel cea mai mare comandă pentru aeronava care a fost consemnată la sol aproape doi ani.  
boeing 737 max

Boeing a obținut luna trecută aprobarea de la Administrația Federală a Aviației Americane pentru ca avionul să poată transporta din nou pasageri. Acum, Boeing așteaptă aprobarea altor câteva autorități de reglementare a aviației din întreaga lume, inclusiv europene, relatează CNN. 

Ryanair (RYAAY) făcuse deja comenzi pentru 135 de avioane Max, înainte de consemnare, devenind unul dintre cei mai mari clienți. 

Ryanair deține o flotă de 440 de avioane Boeing, dintr-o versiune anterioară modelului 737, și 26 Airbus A320. Însă în primele trei luni de pandemie, a ținut la sol 99% din avioanele sale. 

„Suntem mulțumiți că Ryanair are încredere, din nou, în familia Boeing 737 și își construiește viitoarea flotă cu această comandă fermă extinsă”, a declarat Dave Calhoun, CEO al Boeing.

Ryanair spune că se așteaptă să înceapă livrarea primelor avioane în primăvara anului 2021, cu livrări ulterioare până în 2024. Potrivit companiei, valoarea celor 210 avioane ajunge la 22 miliarde de dolari, însă este posibil să plătească mai puțin.

Avionul 737 Max a fost consemnat la sol în martie 2019 după două accidente mortale care au ucis 346 de persoane.

Boeing a raportat comenzi ferme pentru doar 42 de avioane. La Paris Air Show din iunie 2019, International Airlines Group, proprietarul Aer Lingus, British Airways, Iberia și alți transportatori europeni, au semnat o scrisoare de intenție de a cumpăra 200 de avioane 737 Max, dar acest acord nu s-a concretizat în comenzi ferme.

Boeing s-a confruntat cu anulări masive de comenzi pentru Max de la începutul acestui an, în timp ce companiile aeriene au încercat să economisească numerar pe fondul unei scăderi globale a călătoriilor. 

Multe dintre comenzile anulate sunt pentru cele 450 de avioane construite, dar nu livrate în timpul consemnării. Boeing s-a străduit să găsească alți cumpărători pentru acele avioane finalizate.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii