FacebookTwitterLinkedIn

Rusia intenționează să lanseze o campanie la nivel național de vaccinare în masă a populației contra COVID-19 în luna octombrie, informează New York Times.

Chiar dacă studiile clinice pentru un vaccin anti-Covid nu sunt complete, Rusia dorește să înceapă vaccinarea în toamnă. Cu toate acestea, au apărut speculații la nivel internațional cu privire la metodele folosite de autoritățile rusești pentru a concura în cursa globală pentru a inocula cetățenii.

Mikhail Murashko, ministrul Sănătății, a declarat sâmbătă că planul presupune începerea vaccinării profesorilor și a lucrătorilor din domeniul sănătății.

Acesta a mai adăugat că, pe fondul testării accelerate, laboratorul care a dezvoltat vaccinul deja caută să obțină aprobarea de reglementare pentru acesta.

Rusia nu este singura țară care se grăbește să administreze un vaccin anti-Covid si a folosit cursa ca instrument de propagandă, chiar și în absența dovezilor științifice.

În acest sens, în luna mai, un raport guvernamental a afirmat că prima persoană din lume care a fost vaccinată împotriva virusului a fost un cercetător rus care s-a injectat cu un vaccin care era la începutul procesului de dezvoltare.