FacebookTwitterLinkedIn

Utilizarea automobilelor electrice în Rusia, un important producător mondial de petrol şi gaze naturale, este cu mult în urma Europei şi în prezent niciun automobil electric nu este produs în Rusia. Cu toate acestea, Guvernul de la Moscova are planuri ambiţioase cu privire la producţia de vehicule electrice şi are în vedere acordarea de stimulente financiare pentru a impulsiona acest sector, transmite Reuters.

Din cele aproximativ 45 de milioane de autoturisme care circulau pe drumurile din Rusia anul trecut, doar 11.000 erau automobile electrice, majoritatea fiind automobile second-hand, arată estimările.

Guvernul de la Moscova intenţionează astfel să acopere 25% din preţul de achiziţie al oricărui automobil electric produs în Rusia. Valoarea maximă a subvenţiei va fi de 625.000 de ruble (8.570 de dolari) şi ar putea să fie acordată începând de anul viitor, a declarat Maxim Kolesnikov, director de departament în cadrul Ministerului rus al Economiei.

Rusia mizează pe o producţie anuală de 220.000 de vehicule electrice în 2030 iar autorităţile de la Moscova au anunţat că producătorii auto din străinătate şi-au manifestat interesul în producţia de modele electrice în Rusia.