Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Rusia și China resping acuzațiile Microsoft cu privire la spionaj

Rusia și China au respins vineri acuzațiile Microsoft conform cărora hackerii din Moscova și Beijing încercau să spioneze persoane care au legătură atât cu președintele american Donald Trump, cât și cu contra-candidatul său Joe Biden.  
 aboneaza-te
microsoft

Consilierii ambelor campanii prezidențiale evaluează posibilele riscuri de apariție a spionilor digitali din întreaga lume, în timp ce cei doi candidați se vor confrunta pe 3 noiembrie la una dintre cele mai importante alegeri prezidențiale din SUA din ultimele decenii, informează Reuters.

Raportul Microsoft, care menționa și Iranul, a venit în momentul în care a fost dezvăluit că una dintre principalele firme de consultanță în campania lui Biden fusese avertizată de gigantul software că se afla în vizorul acelorași hackeri ruși care au intervenit și la alegerile din 2016 din SUA.

La o conferință de presă comună la Moscova, alături de omologul său rus Sergei Lavrov, ministrul chinez de externe Wang Yi a declarat că China nu s-a amestecat niciodată în afacerile SUA. Lavrov, la rândul său, a declarat că acuzațiile conform cărora Rusia a folosit hackeri pentru a se amesteca în afacerile interne ale Statelor Unite sunt nefondate.

“Rusia nu a intervenit, nu intervine și nu intenționează să intervină în afacerile interne sau în procesele electorale ale nimănui”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Anunțul vicepreședintelui Microsoft pentru securitatea clienților, Tom Burt, a declarat că grupul de hackeri acuzat că a încălcat e-mailurile de campanie ale lui Hillary Clinton în a încercat anul trecut să pătrundă în conturile care aparțin consultanților politici care deservesc atât republicanii, cât și democrații.

Burt a mai spus că hackerii chinezi au urmărit oameni „strâns asociați cu campaniile și candidații prezidențiali din SUA” – inclusiv un aliat Biden nenumit care a fost vizat printr-o adresă de e-mail personală și „cel puțin o persoană proeminentă asociată anterior cu Administrația Trump”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii