Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Media şi entertainment |
|

Rusia și China: In ajutorul Iranului

Rusia și China s-au unit în cadrul Organizației Națiunilor Unite, realizand un dosar prin care își arată sprijinul față de Iran, care a fost avertizat de Washington ca va fi supus la sancțiuni la Consiliul de Securitate.
 aboneaza-te
ONU

Rusia și China s-au unit în cadrul Organizației Națiunilor Unite, realizand un dosar prin care își arată sprijinul față de Iran, care a fost avertizat de Washington ca va fi supus la sancțiuni la Consiliul de Securitate. În acest sens, Moscova se folosește de o opinie juridică de 50 de ani pentru a combate mișcarea Staelor Unite, relatează Reuters.

Sergey Lavrov, ministrul Afacerilor Externe din Rusia, și Wang Yi, principalul diplomat al guvernului chinez au inaintat o petiție către membrii consiliului ONU și către Antonio Guterras, șeful ONU, din cauza avertismentelor SUA. Stele Unite doresc să se aplice sancțiuni în cadrul acordului nuclear din Iran. Cu toate acestea, Washington a renunțat la acest acord încă din 2018.

În petiția făcută pe 27 mai și publicată săptămâna aceasta, Lavrov a precizat că Statele Unite au fost “ridicole și iresponsabile”.Washington a amenințat că va declanșa o revenire a sancțiunilor ONU asupra Iranului in cazul in care Consiliul de Securitate nu prelungește embargoul privind armele, care va expira în octombrie. Embargoul este în conformitate cu acordul de la Teheran și presupune prevenirea dezvoltării armelor nucleare.

Kelly Craft, ambasadorul SUA la ONU., a declarat că în curând va fi gata un proiect de rezoluție privind embargoul. Rusia și China, puterile de veto din cadrul Consiliului, au declarat deja că sunt împotriva reinstituirii asupra Iranului a unui embargo privind armele. Dacă cele două puteri reușesc să blocheze rezoluția dezvoltată de SUA, atunci Washington va pune în aplicare planul împotriva Iranului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii