FacebookTwitterLinkedIn

Țările membre OPEC (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol) se reunesc mâine pentru a discuta extinderea reducerilor record a producției de petrol. De asemenea, va fi în discuție și aprobarea unei noi abordări care are ca scop obligarea țărilor precum Nigeria și Irak de a se conforma limitelor existente, informează Reuters.

Membrii OPEC au convenit anterior să reducă aprovizionarea cu 9,7 millioane de barili pe zi în lunile mai și iunie pentru a sprijini prețurile care erau în scădere din cauza pandemiei de coronavirus. Din iulie până în decembrie anul trecut, scăderea a fost de 7,7 milioane de barili pe zi.

Două surse OPEC au declarat că Rusia și Arabia Saudită au convenit să extindă o reducere mai consistentă a producției până la sfârșitul lunii iulie. Mai mult decât atât, OPEC se confruntă cu presiuni din partea guvernului de la Riyadh pentru a extinde scăderea până în august.

Prețul de referință al petrolului, care a scăzut sub 20 de dolari pe baril în aprilie, a înregistrat o creștere de 2% vineri, ajungând la 41 de dolari pe baril. Prețurile scăzuseră din cauza nesiguranței cu privire la întâlnirea membrilor OPEC.