Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

News |
|

Rusia promite represalii după noile sancțiuni impuse de SUA legate de Nord Stream 2

Moscova a promis măsuri de retorsiune după un nou set de sancţiuni impuse de Statele Unite împotriva unei nave şi a două companii ruseşti implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2.
SUA Rusia

Proiectul de 11 miliarde de dolari, care va dubla capacitatea conductei existente Nord Stream și va permite Rusiei să ocolească Ucraina în privința transportului de gaze naturale către Europa, a creat tensiune între Moscova și Washington, transmite Reuters.

Washington a impus vineri sancţiuni împotriva unei nave, a proprietarului acestei şi a unei companii de construcţii, dar oponenţii proiectului spun că măsurile sunt insuficiente pentru stoparea acestuia.

SUA şi Marea Britanie au impus de asemenea sancţiuni vineri împotriva a şapte bărbaţi pe care îi consideră agenţi ai serviciilor de informaţii ale Rusiei responsabili de otrăvirea acum un an a opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi.

„Vedem astfel de acţiuni ostile ale administraţiei Biden ca fiind dictate de o lipsă de voinţă politică şi de disponibilitate de a construi relaţiile ruso-americane pe baza unui parteneriat”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată în comunicatul emis sâmbătă de Moscova.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii