Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Rusia: Producătorii din tehnologie sunt obligați să instaleze un software rusesc pe produsele lor

O nouă lege din Rusia obligă producătorii de dispozitive inteligente să instaleze un software rusesc pe produsele vândute în țară.  
Amenintarea lui Vladimir Putin (2)

Așa-numita “lege împotriva Apple” obligă producătorii de telefoane, calculatoare și televizoare, să introducă un software rusesc, relatează Business Insider.

Legea se aplică tuturor producătorilor care vând produse în interiorul granițelor rusești, scrie Reuters. Măsura vine, potrivit oficialilor de la Moscova, drept un ajutor acordat companiilor rusești de software aflate în concurență cu cele internaționale.

Cu toate acestea, adoptarea legii nu reprezintă o supriză. În ultimii ani, autoritățile rusești au adoptat măsuri împotriva companiilor tech americane prezente în țară și au încercat să încurajeze utilizarea „internetului suveran”. 

Luna trecută, Rusia a restricționat accesul populației la Twitter și a dat în judecată mai multe platforme de socializare, pentru că nu au șters conținutul legat de ultimele proteste din țară. Autoritățile au înaintat la începutul lunii martie trei dosare împotriva Twitter, Google, Facebook, TikTok şi Telegram.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii