FacebookTwitterLinkedIn

O reacție dură a provocat la Moscova interviul președintelui Joe Biden pentru ABC, în care acesta a amenințat că președintele Vladimir Putin va plăti în curând prețul pentru interferența în alegerile americane, ca și răspunsul afirmativ la întrebarea dacă îl consideră pe Putin asasin.

În cursul serii, Rusia și-a rechemat ambasadorul la Washington pentru consultări și analizarea întregului complex al relațiilor ruso-americane, aflate într-o stare gravă, a anunțat Ministerul rus de Externe, acuzând de acest blocaj politica Statelor Unite din ultimii ani.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că interesul Moscovei este să nu permită degradarea lor ireversibilă, dacă și Statele Unite conștientizează riscurile pe care aceasta le implică.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a numit declarațiile liderului american iraționale și isterice, provocate de sentimentul de neputință rezultat din lipsa de efect a sancțiunilor, amenințărilor și încercărilor de amestec în afacerile interne ale Rusiei, notează Radio România Actualități.