Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Uncategorized |
|

Rusia a înregistrat o scădere a PIB-ului de 3,6% în trimestrul al treilea

Economia Rusiei a scăzut cu 3,6% în al treilea trimestru din 2020, marcând o îmbunătățire notabilă după o scădere de 8% a PIB-ului înregistrată în trimestrul II.
Money,And,The,Russian,Flag

Datele au fost în concordanță cu previziunile analiștilor, dar mai bune decât așteptările oficiale, potrivit MoscowTimes.

“După publicarea datelor din al treilea trimestru, scăderea PIB-ului în 2020 ar putea fi acum chiar mai mică decât prognozele noastre de -3,8%, ceea ce este pozitiv”, a spus BCS Global Markets. Analiștii cred că acest lucru reflectă structura economică rezistentă la stres, precum și un răspuns guvernamental la criză destul de eficient, deși modest în termeni de finanțare totală.

Statisticile macroeconomice arată că principalul factor care a condus la îmbunătățirea dinamicii de creștere a fost eliminarea restricțiilor stricte de carantină din prima parte a primăverii.

Alți factori de sprijin au inclus o creștere majoră a turismului intern, o creștere a construcțiilor pe segmentul de rezidențial care a obținut un impuls din ipotecile subvenționate de stat și o recoltă mai bună de cereale în acest an.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii