Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Rusia expulzează 60 de diplomați americani

Rusia a decis să expulzeze 60 de diplomaţi americani şi să închidă Consulatul SUA de la Sankt Petersburg - măsuri „în oglindă” ca răspuns la deciziile luate de Washington împotriva Moscovei în cazul Skripal, informează AFP, conform News.ro.
Kremlin

Măsurile adoptate de Moscova „includ expulzarea aceluiaşi număr de diplomaţi şi retragerea acreditării Consulatului General al Statelor unite la Sankt Petersburg”, în nord-vestul Rusiei, a declarat şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă.

Marea Britanie a acuzat Rusia că este „vinovată” de otrăvirea unui fost spion rus, Serghei Skripal, şi a fiicei sale Iulia pe 4 martie, la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Pe 14 martie, Londra a expulzat 23 de diplomaţi ruşi de pe teritoriul său şi a blocat relaţiile bilaterale la cel mai înalt nivel. Decizia Londrei a fost urmată de expulzarea a 60 de diplomați ruși de către SUA. Peste peste 140 de diplomaţi ruşi din Europa, America de Nord, Ucraina și Australia vor fi nevoiţi să-și părăsească posturile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii