Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Rusia expulzează 60 de diplomați americani

Rusia a decis să expulzeze 60 de diplomaţi americani şi să închidă Consulatul SUA de la Sankt Petersburg - măsuri „în oglindă” ca răspuns la deciziile luate de Washington împotriva Moscovei în cazul Skripal, informează AFP, conform News.ro.
 aboneaza-te
Kremlin

Măsurile adoptate de Moscova „includ expulzarea aceluiaşi număr de diplomaţi şi retragerea acreditării Consulatului General al Statelor unite la Sankt Petersburg”, în nord-vestul Rusiei, a declarat şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă.

Marea Britanie a acuzat Rusia că este „vinovată” de otrăvirea unui fost spion rus, Serghei Skripal, şi a fiicei sale Iulia pe 4 martie, la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Pe 14 martie, Londra a expulzat 23 de diplomaţi ruşi de pe teritoriul său şi a blocat relaţiile bilaterale la cel mai înalt nivel. Decizia Londrei a fost urmată de expulzarea a 60 de diplomați ruși de către SUA. Peste peste 140 de diplomaţi ruşi din Europa, America de Nord, Ucraina și Australia vor fi nevoiţi să-și părăsească posturile.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii