Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Rusia: Criza coronavirus limitează avântul economic al lui Putin

Vladimir Putin a extins treptat implicarea Rusiei într-o economie dominată din ce în ce mai mult de companii mari.  
 aboneaza-te
vladimir putin

Vladimir Putin a extins treptat implicarea Rusiei într-o economie dominată din ce în ce mai mult de companii mari. Criza coronavirus, cu ajutorul financiar orientat mai mult pentru angajatori mari decât pentru antreprenori, pare să limiteze avântul economic al lui Putin.

Pe termen scurt, acest lucru poate întări mâna unui președinte vulnerabil. Pe termen lung, poate stârni stagnarea, informează Bloomberg. Guvernele din mai multe state au fost nevoite să intervină în industriile lor în ultimele câteva luni, în timp ce încercau să oprească expansiunea crizei coronavirus, salvând companii aeriene, producători auto și multe altele domenii.

Moscova și-a extins treptat prezența economică încă de la începutul anilor 2000, dezvoltând un peisaj corporatist care acum se bazează pe mai puține sectoare, cu mai puțini concurenți. Acest fenomen a fost accentuat de sancțiunile internaționale și de o politică de a se baza pe resursele proprii.

Remediile fiscale din Rusia pentru criza coronavirus și crizele de preț ale petrolului se vor potrivi companiilor mari, influențate de stat. Angajatorii privați mai mici, care se luptă să supraviețuiască într-un mediu de afaceri ostil, vor primi sprijin limitat. Doar 13% dintre companiile mici și mijlocii vor supraviețui, potrivit cifrelor citate de un fost ministru de Finanțe, Alexei Kudrin.

Informațiile noi cu privire la asistența suplimentară pentru economie sunt încurajatoare. Cu toate acestea, ajutorul economic vine cu întârziere și va fi plătit dintr-un buget mai larg rezervat pentru pandemie. Acest buget a fost estimat la 3,5% din produsul intern brut de anul trecut, informează Bloomberg Economics.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii