Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Auto |
|

Rusia: Automobile dotate cu alcoolteste

Rusia dorește să instaleze în interiorul autoturismelor alcoolteste care să îi împiedice pe soferi să mai conducă după ce au consumat alcool
 aboneaza-te
shutterstock_230720077

Rusia dorește să instaleze în interiorul autoturismelor alcoolteste care să îi împiedice pe soferi să mai conducă după ce au consumat alcool, informează Reuters.

Astfel, autoritățile îi încurajează pe producătorii de mașini să instaleze aceste dispozitive încă din fabrică. Până la sfârșitul anului 2020, ministrul Industriei speră să reușească să elaboreze un plan pentru a stimula utilizarea în masă a alcooltestelor înainte ca șoferii să pornească la drum.

De mai mulți ani, Rusia încearcă să îmbunătățească siguranța rutieră și, deși statisticile arată că planurile au dat roade, aproximativ 17.000 de ruși au decedat în accidente auto pe drumurile țării în 2019.

Acest tip de alcooltest nu îi va permite șoferului să pornească la drum fără să ofere o probă care să confirme că nu a consumat alcool. În prezent, este posibil ca mulți producători auto să refuze implementarea acestor dispozitive, mai ales în această perioadă când vânzările de autoturisme au scăzut din cauza pandemiei de coronavirus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii