Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Rumen Radev a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale din Bulgaria

Rumen Radev a câştigat alegerile prezidenţiale din Bulgaria cu 49,1% din voturi, conform exit-poll-ului realizat de Agenţia Alpha Research, informează Rador.
Rumen Radev Brussels,,Belgium,-,January,30,,2017:,Bulgarian,President,Rumen,Radev
În această etapă, însă, prezenţa la vot şi sprijinul exprimat de electorat nu îi oferă victoria finală fără un al doilea tur de scrutin.
Pe locul al doilea s-a plasat profesorul Anastas Ghedjikov, sprijinit de partidul GERB, cu 26,5% din voturi.
Potrivit exit-poll-ului Market Links, Rumen Radev a câştigat 49,48% din voturi, urmat de Ghedjikov, cu 23,03%. Pe locul al treilea se situează liderul Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi, Mustafa Karadai, cu 9,8%.

O nouă mişcare anti-corupţie lansată de doi oameni a câştigat duminică în Bulgaria cea de-a treia rundă de alegeri legislative în decurs de un an, în toiul celui de-al patrulea val de pandemie de COVID-19, potrivit institutelor de sondare.

Cu un scor surpriză de 26% din voturi, potrivit noilor date prezentate de institutele de sondare, „Continuăm Schimbarea” a depăşit partidul conservator GERB al fostului premier Boiko Borisov (23%), iniţial anunţat pe primul loc. Rezultatele parţiale oficiale vor fi publicate în cursul zilei de luni.

Terenul ar fi astfel liber pentru Kiril Petkov şi Asen Vasilev, care s-au lansat în septembrie în cucerirea puterii după ce i-au sedus pe bulgari cu acţiunea lor în cadrul guvernului interimar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii