Cautare
, Contributor

Parfumuri |
|

Rules of Life: Lecțiile de succes ale stilistului Adina Necula

FotografulTAU-2223
După 12 ani ca stilist, Adina Necula și-a lansat la final de an proiectul „Lady Like”, o platformă de comunicare dedicată eleganței, artă care se însușește subtil, cu îndrumarea potrivită. În cele ce urmează, îți prezentăm cele zece principii de succes ale unei femei puternice și perseverente, un prim îndrumar al eleganței în carieră și în viață.

 1. Disciplina pe care mi-am creat-o a fost… să îmi organizez foarte bine timpul, să îmi prioritizez activitățile și să mă dedic constant studiului. De aproape 15 ani am alarma ceasului setată la aceeași oră – 6 a.m – și cu toate că se întâmplă să așez cele mai creative idei în agendă undeva spre miezul nopții, nu agreez ideea de a pierde timpul. Probabil că unul dintre secretele reușitei a constat tocmai în această displină care mi-a fost inoculată în familie, susținută de valori și principii solide. Îmi doresc să cred că încetul cu încetul victimele modei sunt înlocuite de adepți mult mai conștienți de sine, cu o atitudine deschisă și pozitivă, dornici să își contureze o identitate.

2. Proiectele în care m-am implicat au fost… cele în care am crezut mai mult chiar și decât cei care le-au inițiat. Privind în urmă, realizez că am avut o predilecție pentru proiectele „imposibile”, dificil de implementat datorită contextului sau limitărilor financiare și care au implicat o muncă sisifică. Pe toate le-am perceput că pe niște provocări cu șanse garantate de reușită. În vocabularul meu nu există „Nu se poate” indiferent de natura proiectului pe care îl construiesc, de cele mai multe ori pornind de la zero: un editorial amplu, o imagine personală sau de brand, o campanie cu impact media, o linie de beauty sau de fashion, garderoba unui client etc.

FotografulTAU-2289_prelucrat3. Am investit timp și energie în... propria educație, în studiul permanent și în cultivarea pasiunilor, transformate ulterior în profesie. Locurile în care ador să îmi petrec timpul și care (printre altele) au un efect terapeutic asupra mea, sunt bibliotecile. Nu de puține ori s-a întâmplat să surprind cu mai multă acuratețe spiritul unui oraș sau al unei comunități în urmă vizitei unui lăcaș cultural, decât bifând adresele din ghidul turistic.

Cred cu tărie că oamenii se construiesc pe sine și își acordă șansa de a evolua, prin prisma experiențelor pe care le trăiesc, a locurilor pe care le vizitează, a volumului de lectură, a contactului cu diferite forme de expresie artistică și nu în ultimul rând a oamenilor de care aleg să se înconjoare. Iar eu am avut grijă întotdeauna să aleg cât se poate de selectiv, astfel încât invesțiile să aibă un return pe măsură așteptărilor.

4. Momentul meu de cotitură a fost…  în urmă cu 3-4 ani, când am decis să părăsesc un grup media puternic și să îmi continui cariera că freelancer. Perioada îndelungată petrecută în trust a fost una extrem de solicitantă din toate punctele de vedere, însă mi-a oferit sentimentul de stabilitate și de siguranță. La început m-am temut că odată cu desprinderea îmi va fi mai dificil să reiau relațiile cu partenerii și colaboratorii, dar realitatea mi-a spulberat îndoielile.

Absolut toți oamenii alături de care am lucrat mi-au rămas alături și asta pentru că întotdeauna relația cu ei a fost una sinceră și onestă. Niciodată nu am tratat oamenii prin prisma funcțiilor deținute, ci i-am apreciat pentru calitățile profesionale și intrinsece. Un principiu de viață la care n-am renunțat indiferent de situație și care și-a dovedit mereu valabilitatea.

5. Mi-am impus ca regulă generală de lucru…  să nu fac compromisuri și să tratez oamenii alături de care lucrez așa cum aș dori eu însămi să fiu tratată (de la modul de lucru și până la comunicarea interpersonala). Nu puține au fost dățile în care am oferit mai mult decât am primit în schimbul efortului depus, însă prima regulă pentru a obține ceea ce îți dorești este să demonstrezi că meriți și că ai marea calitate de a fi generos atât cu tine, cât și cu cei din jurul tău. O mână întinsă poate aduce o alta, iar ceea ce azi pare doar o fundație timidă, mâine s-ar putea transformă într-un imperiu.

6. Mi-am gândit brandul personal pornind de la… dorința de a lăsa o amprenta puternică și de a face o diferență în viețile tuturor persoanelor care îmi urmăresc activitatea și care se află în căutarea altor repere decât cele servite de societatea de consum. De la primul articol publicat în toamna lui 2006 pe blogul meu găzduit inițial pe o platformă de wordpress și până la actualul Lady Like Adina Necula care reunește peste 3.000 de cronici de frumusețe și modă, interviuri cu personalități marcante și articole ample de analiză, sfaturi de stil și de beauty, totul a decurs într-un ritm firesc, constant și susținut. Brandul personal reflectă în totalitate modul meu de gândire și de analiză, experiența profesională acumulată de-a lungul celor 12 ani și universul în care mă regăsesc. Nu mi-am dorit să fiu doar o imagine, ci să extrag și să reprezint Frumosul din vidul de speranțe.

7. Ceea ce m-a individualizat mereu în industria mea... a fost viziunea pe care am exprimat-o prin intermediul articolelor, a campaniilor de imagine și a tuturor proiectelor derulate. Plus coloana vertebrală și atenția la fiecare detaliu, de la virgula pe care o plasez într-un paragraf și până la propria imagine, atitudine, gestică și discurs. Frumusețea înseamnă mai mult decât tendințe sezoniere, tentații cosmetice și dive învăluite într-un nor de ifose ce se spulberă la prima pală de vânt. Sensibilitatea și strălucirea unică, revărsate cu grație în exterior, reprezintă acele detalii capabile să facă diferență și să confere autenticitate, credibilitate și relevanță oricărui demers.

8. De câte ori ceva nu a ieșit așa cum mi-am dorit… mi-am preparat o cafea neagră cu lichior de scorțișoară și am reluat traseul proiectului cu pricina pentru a identifica etapa în care aș fi putut face poate lucrurile într-un mod diferit, astfel încât rezultatul să fie cel scontat. Iar apoi am trecut la revizuirea planului de acțiune și a strategiei. Niciodată nu am renunțat la ceva în care am crezut doar pentru că feedback-ul inițial nu a fost pe măsură așteptărilor și nici nu am crezut că este imposibil doar pentru că implică prea multă muncă și resurse.

9. În spatele celei mai mari realizări de până acum a stat faptul că… am știut să ascult, m-am dedicat întru totul profesiei, am făcut ceea ce am promis, fără excepție, și am acordat încredere oamenilor potriviți, la momentul potrivit. Mai mult decât atât, mi-am urmat intuiția care nu m-a înșelat niciodată. Poate cea mai mare realizare o constituie faptul că oriunde în lume ați suna și ați cere informații de la colaboratorii mei, de la Paris până la Londra sau New York, toate aceste lucruri pot fi confirmate. Mi-am dorit mereu să trăiesc și să exprim ceea ce fac, nicidecum să mă recomande o etichetă sau un ecuson.

10. M-am inspirat și mi-am hrănit mereu creativitatea cu… artă în toate formele sale de manifestare, de la vizitarea unei galerii sau a unei expoziții, răsfoirea unui album în ediție limitată, rezervarea din timp a unor bilete la teatru sau la operă, discuțiile cu artiști și prieteni dragi, până la savurarea unei creații olfactive aparte și puțin cunoscute (cea de-a opta artă).

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii