FacebookTwitterLinkedIn

Anul 2009 nu a fost grozav pentru Rudolf Sommer, proprietarul Sommering Install, companie specializată în domeniul instalaţiilor. A avut o scădere a cifrei de afaceri de până la 13,5 milioane de euro, comparativ cu 25 milioane de euro în 2008, cu mult peste estimările iniţiale de 20%. Profitul a fost la limită.

Speră să-şi revină însă în acest an, când şi-a targetat afaceri de 25 milioane de euro. Se bazează în primul rând pe proiecte de sisteme de instalaţii. Are şi clienţi de seamă: Ambasada SUA de la Bucureşti, care îşi face un nou sediu sau Ion Ţiriac junior. Pentru acesta din urmă face lucrările la un SPA care va fi construit în cadrul complexului rezidenţial de lux Stejari din pădurea Băneasa. În afaceri a intrat în 1994, când a început cu montarea de cazane de apă caldă. Pe vremurile acelea avea doar doi muncitori, iar el realiza aprovizionarea.

Un an mai târziu a trecut de la montarea de cazane pentru case şi vile, la execuţia instalaţiilor pentru un restaurant din Bucureşti. Sommer a încercat să prindă şi ceva contracte externe, dar n-a prea reuşit. Iar în aceste condiţii, piaţa românească constituie prioritatea.

Compania lui produce tablouri electrice şi automatizări, dar şi tubulatură în funcţie de cerinţele şi nevoile clientului. Omul de afaceri şi-a construit o unitate de producţie la Tunari. Investiţiile realizate de-a lungul timpului depăşesc cinci milioane de euro.