Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Roxana Știrbu, fondator Guilty Pleasure: „Perseverența și răbdarea sunt calitățile antreprenorului de succes”

Un inginer diplomat ce ascundea în sine pasiunea unui ciocolatier.  Așa se descrie pe scurt Roxana Știrbu, fondatorul Guilty Pleasure.
 aboneaza-te
Roxana Stirbu

Povestea business-ului său a luat naștere în urmă cu 20 de ani, iar ideea de a pune pe roate o afacere dulce i-a venit atunci când s-a așteptat cel mai puțin: în urma unor cursuri de NLP.

 „Sunt antreprenor de la douăzeci de ani, adică…de 20 de ani. Mi-am început viața profesională ca inginer în infrastructura rutieră și în urma unui curs de NLP pe care am ales să-l fac pentru a fi în stare să comunic eficient cu ai mei copii, am ajuns să mă descopăr pe mine: pe ciocolatierul din mine”, a declarat Roxana Știrbu în cadrul unei ediții a emisiunii reINVENTAREA României.

Astfel, pasiunea sa pentru ciocolată a continuat nu din prisma consumatorului obișnuit, ci a unui antreprenor de succes în devenire. Așa că, fondatorul Guilty Pleasure nu a stat mult pe gânduri și s-a înscris la niște cursuri pentru ciocolatieri pe care le-a și finalizat în Anglia și Belgia.

 „Mi-am descoperit această pasiune în urma unor cursuri desfășurate pe trei ani pe care le-am început ca să fiu în stare să comunic eficient cu copiii mei. Pe principiul unde dai si unde crapă…  dar așa m-am descoperit pe mine însămi. Și am ajuns să fac niște cursuri de ciocolatier în Anglia și Belgia, ca mai apoi să-mi găsesc curajul de a și investi într-un astfel de business”.

Roxana Știrbu consideră că cele mai importante calități ale unui antreprenor de succes sunt perseverența și răbdarea, învăluite în inovație: „calitățile de bază ale unui antreprenor sunt perseverența și răbdarea. Când ești antreprenor focusul tău este deja expandat, se îndreaptă și către alte zone, mai ales că angajații tăi și familiile lor depind de tine în fiecare lună cu salariile. Practic, nu mai ești responsabil doar pentru tine. Trebuie să conștientizezi că o criză pe care o traversezi tu, de orice tip îi afectează și pe cei din echipa ta”.

Pentru anul acesta, compania pe care o conduce Roxana Știrbu și-a propus să-și continue planurile de dezvoltare creionate deja în ciuda situației provocate de pandemia de coronavirus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii