FacebookTwitterLinkedIn

Vacanță pentru business

Modul în care este gândit business-ul Endava presupune o activitate susținută de-a lungul întregului an. Lucrăm alături de partenerii noștri la proiecte complexe de digitalizare acoperind întregul ciclu de dezvoltare, de la ideație, la implementare și apoi mentenanță.

Având în vedere acest lucru, nu putem vorbi de perioade mai lente în activitatea noastră. Cu toate acestea, crearea unui mediu de lucru care pune accentul pe un echilibru între perioadele de muncă și relaxare a fost atât în perioada de pandemie și rămâne foarte importantă. Cu toții am trecut printr-o perioadă mai dificilă în care a trebuit să ne adaptăm într-un timp foarte scurt la un nou mod de lucru, iar acest lucru a presupus o investiție de energie mai mare, așa că și nevoia de relaxare este propoțională.

Ce este diferit anul acesta, este că după disponibilitatea unor vaccinuri și regulile legate de călătorii sunt ceva mai relaxate, prin urmare și colegii noștri au un apetit pentru vacanță ceva mai crescut decât anul trecut.

Certitudini și predictibilitate

Business-ul Endava a fost norocos de-a lungul acestei întregi perioade. Am reușit să înregistrăm o evoluție constantă și chiar ceva mai accelarată după o scurtă perioadă de ajutarea a așteptărilor din partea partenerilor noștri între lunile martie-mai ale anului trecut.

Evoluția s-a bazat pe dezvoltarea continuă a tuturor centrelor de livrare existente în Brașov București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgu Mureș, Timișoara și a fost influențată de creșterea cererii pentru întreg portofoliul de servicii din oferta sa, generată de nevoia digitalizării accelerate în perioada pandemiei.

Dacă ne uităm și la rezultatele financiare ale Endava in România, observăm același trend, compania raportând venituri de 764.1 milioane RON în anul financiar care s-a încheiat pe 31 decembrie 2020, în creștere cu 29% comparativ cu anul anterior.

Mai mult, am continuat să angajăm pe întreaga perioadă pandemică, iar deja de mai mult de jumătate de an, avem constant disponibile câteva sute de posturi, în orice moment, la nivelul întregii Românii.

Îngrijorări

Industria de software la nivel global se confruntă cu un deficit de angajați, iar România nu face notă discordantă de la această realitate.

Nivelul de competitivitate este în continuă creștere, însă considerăm că acesta este un lucru bun pentru angajați care au la dispoziție opțiuni variate de dezvoltare și o evoluție constantă a veniturilor.

Un alt aspect cu care ne confruntăm și pe care îl suplinim în mare parte prin intermediul unor programe de învățare și dobândire de abilități intensive este pentru acoperirea unor nevoi de specializare în tehnologii de ultimă oră sau dobândirea de abilități pentru anumite tehnologii de nișă (nu neaparat cele mai noi, însă care sunt caracterizate printr-un număr extrem de mic de oameni specializați).

În ultimii 10 ani, industria de IT a fost una dintre campioanele creșterii de la an la an, însă această evoluție putea fi și mai rapidă, dacă ar fi existat programe menite să crească numărul de oameni pregătiți în diferite zone tehnice.

Atât Endava, cât și alte companii din domeniu au dezvoltat astfel, independent sau alături de parteneri educaționali, proiecte care au ca scop tocmai această pregătire pe diverse arii tehnice.

Planuri de business

Unul dintre principalii catalizatori pe care ne bazăm atât în 2021, dar și în 2022 este accelerarea nevoii de transformare digitală a business-urilor din multe domenii de activitate.

Zona de transformare digitală a fost și rămâne una dintre principalele noastre arii de competență, aceasta neacoperind doar zona de IT, ci întreg modul în care o organizație poate să evolueze, de la procese de business, bugetare, prioritizarea portofoliului de produse sau servicii oferite și până la modul în care funcționează echipele de implementare și suport.

Trecerea printr-un astfel de exercițiu îi ajută pe partenerii noștri să devină mult mai adaptabili la modul în care business-ul funcționează.

Un alt factor care mă aștept să influențeze evoluția pieței este legat de faptul că acest efect disruptiv forțează organizațiile să își optimizeze costurile, să eficientizeze procesele și să consume mai puține resurse, fără ca întrega lor capacitate de livrare să fie afectată. Optimizarea înseamnă sau implică de foarte multe ori zona de tehnologie, iar aceasta este aria în care excelăm.

Scopul nostru este să ne ajutăm clienții să identifice nevoile de schimbare, să își evalueze opțiunile, să identifice zonele în care își pot eficientiza activitatea, pentru a reimagina relația dintre oameni și tehnologie.

Ce vă pot spune este că în acestă perioadă (de la izbucnirea pandemiei), am învățat extrem de multe, iar întreg mediul de business a evoluat într-o manieră foarte rapidă. Noi strategii bazate pe adaptabilitate au fost implementate, iar accentul a ajuns să fie orientat din ce în ce mai mult către zona de inovație. Mă aștept ca această accelerare a nevoii de transformare digitală să continue, nu doar anul acesta, ci pentru o perioadă mai lungă de timp.

Vacanță în țară sau în străinătate

Punem mare preț pe echilibrul dintre viața personală și viața profesională, și acest lucru se aplică și în cazul meu. Consider că este important să luăm pauze, să ne relaxăm, pentru a reveni apoi la viața cotidiană cu bateriile încărcate. În fiecare an am plecat în vacanță, călătoritul fiind una dintre pasiunile mele. Îmi place să descopăr locuri noi, culturi noi, dar călătoresc cu la fel de multă plăcere și în Romania. Dacă anul trecut am limitat călătoriile doar in țară, bucurându-mă de locurile extraordinare pe care le avem și pe care de multe ori le trecem cu vederea, anul acesta voi face o primă călătorie internațională dupa pandemie, vizitând o țară care era de mult timp pe lista mea de locuri de văzut, Islanda. Mai am de asemenea cateva ieșiri planificate și în țară, la munte și în Delta Dunării.