FacebookTwitterLinkedIn

Compania românească, înființată acum 30 de ani ca o afacere de familie de Arnella Nechita-Rotta, Cristi Nechita-Rotta și Melania Rotta, estimează pentru acest an o creștere de două cifre a veniturilor și investiții de 3 milioane de euro. 

Pe parcursul anului trecut, Rottaprint, liderul pieţei locale de tipografie flexografică, potrivit reprezentanţilor companiei, a derulat investiții de peste 3 milioane euro în dezvoltare software, siguranța angajaților, utilaje pentru creșterea capacității de producție și modernizarea parcului de utilaje, precum și în finalizarea procesului de certificare pentru siguranța alimentară conform schemei FSSC 22000, se arată într-un comunicat.

Pentru 2021, compania va păstra constant nivelul investițiilor și va aloca circa 3 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii logistice, echipamente de ultimă generație, utilaje care să permită reducerea impactului producției asupra mediului, precum și pentru implementarea unui sistem performant de colectare selectivă. Totodată, tipografia va continua să investească în calificarea și îmbunătățirea nivelului cunoștințelor digitale ale echipei.

“Chiar dacă anul 2020 a fost unul dificil, am continuat planurile și obiectivele propuse înainte de pandemie, adaptându-ne noului context. Astfel, am întărit și mai mult relația de încredere cu partenerii, cărora am reușit să le oferim cele mai bune soluții personalizate nevoilor lor imediate. Pentru acest an, una dintre cele mai importante direcții strategice ale Rottaprint este dezvoltarea de noi soluții sustenabile, conștienți fiind de cât de importantă este responsabilitatea față de mediul înconjurător, prin natura activității companiei”, a declarat Cristi Nechita-Rotta, director general Rottaprint.  

Volumul total al producției Rottaprint a înregistrat o creștere în 2020, ajungând la peste 117 milioane de metri liniari. Materia finită livrată de Rottaprint anul trecut a însumat 4.300 tone, în creștere cu 10% comparativ cu 2019. 

În topul celor mai solicitate produse de către clienții Rottaprint în 2020 s-au aflat etichetele autoadezive imprimate și neimprimate, urmate de capacele de aluminiu și PET imprimate și etichetele shrink sleeve.