Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Roscosmos: Probe de pe Venus și rachete reutilizabile

Agenția spațială rusească Roscosmoc, concurenta agenției SpaceX, a anunțat vineri că dorește să colecteze eșantioane din scoarța planetei Venus.
 aboneaza-te
roscosmos

Agenția spațială rusească Roscosmoc, concurenta agenției SpaceX, a anunțat vineri că dorește să colecteze eșantioane din scoarța planetei Venus. Totodată, specialiștii au declarat că vor dezvolta o rachetă spațială reutilizabilă, care ar putea fi folosită pentru mai mult de 100 de lansări, informează AFP, conform Agerpres,

Dmitri Rogozin, directorul Roscosmos, a declarat într-un interviu: “Pentru a înlocui actuala rachetă Soyuz-2, elaborăm planurile pentru o rachetă cu metan. Ea va fi dezvoltată încă de la început ca un ansamblu reutilizabil. Nu semi-reutilizabil ca în cazul SpaceX, ci reutilizabil, prima treaptă va fi reutilizată de peste 100 de ori”.

Inginerii de la Roscosmos nu doresc să facă ceea ce deja au reușit cei de la SpaceX. Mai mult, ei doresc să îi depășească, a mai adăugat Rogozin.

Prin reuşita recentă a companiei lui Elon Musk, care visează să colonizeze planeta Marte într-o bună zi, sectorul spaţial rus s-a simțit provocat, mai ales în această perioadă sensibilă, presărată cu scandaluri şi corupţie.

SpaceX a pus capăt monopolului existent în privinţa zborurilor cu echipaje umane lansate spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS), deţinut timp de aproape 10 ani de către Rusia, după retragerea din activitate a navetelor spaţiale americane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii