Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bunuri de consum |
|

RORETAIL: Scăderi de până la 75% în retailul nealimentar, în iulie-august

Magazinele din domeniul nealimentar se confruntă, în continuare, cu scăderi masive ale vânzărilor, de până la 75%, anunță Organizaţia Patronală a Retailerilor din România (RORETAIL).  
 aboneaza-te
masca obligatorie

Situaţia magazinelor nealimentare continuă să fie una extrem de dificilă, la aproape 3 luni de la redeschiderea centrelor comerciale de tip mall. Astfel, în perioada iulie – august au fost înregistrate scăderi ale vânzărilor de până la 75%, potrivit Organizaţiei Patronale a Retailerilor din România (RORETAIL), citată de Agerpres.

“După o uşoară revenire a vânzărilor în ultimele două săptămâni din luna iunie, retailul nealimentar a înregistrat în perioada iulie – august scăderi extrem de puternice. În lunile iulie şi august procentele de scădere a volumului vânzărilor retailului nealimentar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut au fost de până la 75%, cu o medie a scăderilor între 35% şi 45%. Scăderea de trafic din lunile iulie – august a fost şi ea de până la 60%, cu vârfuri chiar şi de 75%, media situându-se în intervalul unor scăderi de 35% – 50%, faţă de acelaşi interval din 2019”, se arată în comunicat.

Reduceri masive pentru a stimula vânzările

Aceste scăderi majore ale volumului vânzărilor nu au putut fi evitate nici în condiţiile în care retailerii au aplicat tăieri semnificative ale marjei comerciale, chiar şi cu până la 78%, fiind înregistrate situaţii în care peste 20% din întreg volumul comercializat a avut marjă negativă.

Magazinele nealimentare din mall-uri s-au redeschis din 15 iunie, după trei luni în care au fost închise. Însă volumele de vânzări sunt mult mai mici decât în anii anteriori și nu asigură resursele necesare pentru supravieţuirea lor.

“Este important ca deţinătorii şi administratorii acestora să susţină aducerea obligaţiilor contractuale la noua realitate pe care o traversăm. Altfel ne îndreptăm spre faliment, ceea ce nu va fi în avantajul nimănui”, a declarat Cosmin Savu Cristescu, secretar general al RORETAIL.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii