FacebookTwitterLinkedIn

Romvac Company a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu o cifră de afaceri de 35,4 milioane de lei, în creștere cu 17,1% față de perioada similară a anului trecut, când a înregistrat 30,2 milioane de lei. De asemenea, profitul net a avut un avans de 42%, ajungând la 5,2 milioane de lei în perioada analizată, față de 3,6 milioane de lei în primele trei trimestre din 2011.

”Aceste rezultate se datorează, printre altele, înregistrării unor noi produse, dar și completării ofertei cu hrană pentru câini, adusă din import”, a declarat Constantin Chiurciu, director general Romvac Company. 

Un rol important l-a avut și exportul, care a ajuns anul acesta la 5,5% din totalul producției. Compania exportă de câțiva ani în țări precum Lituania, Nigeria, Albania, Kosovo, Malta, Spania, Macedonia, Georgia. Iar de curând, produsele fabricate la fabrica Romvac din Voluntari au început să meargă și în Irak, Irlanda și Italia.

Strategia Romvac se va axa, în continuare, pe export și pe găsirea de noi piețe. În paralel, compania va investi în inovație și lansarea de noi produse, atât pentru piața internă, cât și pentru cea externă. Compania estimează pentru anul acesta o cifră de afaceri de 46 milioane de lei. 

Romvac Company produce o gamă variată de medicamente preparate în toate formele (soluții, comprimate, pulberi etc.) și vaccinuri pentru păsări și animale, având peste 300 de produse în portofoliu. De asemenea, comercializează peste 1.200 produse de la terți.

Romvac Company, înființată în 1974, este o fabrică din România, situată în judeţul Ilfov, privatizată prin metoda MEBO. Constantin Chiurciu deține un pachet semnificativ  din acțiuni, restul fiind împărţit între 234 de angajaţi, dintr-un total de 374.