Cautare
, Contributor

Cariere |
|

Romtelecom caută 200 de studenţi pentru stagii de practică

Romtelecom, împreună cu Catalyst Solutions, Catalyst Recruitment Solutions şi AIESEC Bucureşti, lansează STEP, un proiect prin care 200 de studenţi vor putea începe în această vară stagii de practică în cadrul companiei, în diferite departamente.
magazin_Romtelecom_1.jpg

Proiectul este realizat cu fonduri europene, în urma obţinerii unei finanţări în valoare de aproximativ 2 milioane lei în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

,,Proiectul STEP are ca obiective facilitarea accesului la servicii specializate de orientare şi consiliere profesională pentru studenţii care se vor înscrie în program în vederea integrării lor pe piaţa muncii. În plus, îşi propune dezvoltarea de competenţe practice în rândul studenţilor admişi în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţa activă”, susțin reprezentanții Romatelecom.

Aplicaţiile vor fi evaluate în baza a cinci criterii: specializarea academică şi corelarea cu stagiul pe care aplică, activitatea extra-curriculară, calitatea aplicaţiei, cunoştiinţe tehnice sau funcţionale, anul de studiu. Etapa următoare a procesului de selecţie va consta într-un test de evaluare a abilităţilor logice, precum şi a cunoştinţelor tehnice sau funcţionale ale candidaţilor, în funcţie de poziţia pentru care au aplicat (IT, telecomunicaţii, marketing, financiar/audit, achiziţii, resurse umane, comercial – vânzări şi relaţii clienţi).

„Candidaţii care vor obţine un anumit punctaj la testul de abilităţi logice vor trece printr-o nouă etapă de selecţie, la finalul căreia vor fi selectaţi 360 de studenţi care vor beneficia de sesiunile de orientare şi consiliere, în două etape – un test de personalitate şi, ulterior, parcurgerea unei sesiuni personalizate de orientare şi consiliere profesională”, a explicat Roxana Zainea, HR Catalyst Recruitment Solutions.

La final, în funcţie de profilele elaborate de specialişti, din cei 360 de studenţi vor fi selectaţi 200 care vor participa la stagiile de practică, sub atenta supervizare a unui mentor desemnat din cadrul Romtelecom.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii