Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Romstal încheie două proiecte pe fonduri europene

Romstal Imex SRL, unul dintre cei mai mari distribuitori de instalații de pe piața locală, parte a grupului de firme deținut de italianul Enrico Perini, anunță finalizarea a două proiecte cofinanțate din Fondul Social European pentru segmentul de dezvoltare a resurselor umane.
romstal.jpg

Proiectul TECAR a avut ca obiectiv facilitarea integrării studenților pe piața muncii. 450 de studenți din domeniul ingineriei instalațiilor au făcut practică în cadrul companiei Romstal timp de 18 luni, în perioada aprilie 2014-octombrie 2015, sub coordonarea unor specialiști în resurse umane și tehnicieni din cadrul companiei. Programul de practică a fost alcătuit din workshopuri de consiliere profesională, dar și din din activităţi în laborator, vizite în şantiere, vizite la proiectanţii de instalaţii,etc. pentru a pune studentul față-n față cu viitoarea sa meserie. Proiectul a fost realizat de Romstal, în parteneriat cu Universitatea Tehnică de Construcții București și Dekon Business Solution.

Al doilea proiect finalizat de Romstal, CALIN, a oferit cursuri de informare, orientare, consiliere și formare profesională pentru 804 angajați din domeniul instalațiilor, având ca scop calificarea sau recallificarea acestora. De asemenea, și proiectul CALIN a avut o parte teoretică și una practică, alături de workshopuri de orientare profesională. „Se resimte și lipsa școlilor de meserii din România – pregătirile muncitorilor sunt deficitare, iar experiența lor practică nu este corespunzătoare cerințelor de pe piața muncii”, a declarat George Dumitrescu, coordonatorul Academiei Romstal. Prin activitățile de informare, orientare și consiliere profesională, angajaților li s-au oferit asistență personalizată în dezvoltarea abilităților care să le faciliteze siguranța locului de muncă, precum și o serie de informații referitoare la mobilitatea muncii din domeniul instalațiilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii