FacebookTwitterLinkedIn

În urma cursurilor, șomerii vor primi calificări pentru agent curăţenie clădiri şi mijloace de transport sau agent dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare, recunoscute de C.N.F.P.A. Proiectul include 620 de persoane din sudul-estul Brăilei, sudul Dâmboviței și București-Ilfov. Cursurile se vor desfășura de-a lungul a 18 luni.

Proiectul va include patru programe pentru cei înscriși, constând în informare, instruire, consiliere și practică. De asemenea, se împarte și pe patru piloane: formatori, consiliere și mediere, responsabili grup țintă și specialisti.

Proiectul are ca scop imbunătăţirea sistemelor de mediere pe piaţa muncii prin organizarea de burse ale locurilor de muncă, dezvoltarea unor aplicaţii informatice online, care facilitează accesul şomerilor pe piaţa muncii, imbunătăţirea modului de abordare şi integrare a şomerilor pe piaţa muncii prin acordarea de consiliere, asistenţă personalizată şi elaborarea de instrumente pentru căutarea unui loc de muncă.

Cursanții vor mai beneficia și de asistență IT ce ii vor ajută să își creeze un mail sau un CV pe platformele ce oferă locuri de munca. Platforma de implementare a proiectului este gata.

Cauzele alegerii celor trei zone în cadrul cărora se aplică proiectul sunt investițiile minime, exodul forței de muncă în străinătate fiind destul de mare, a declarat Florin Bolchiș, Administrator Romprest Servicii Integrate.

După această perioadă de 18 luni, vor exista minimum 75 de angajați dintre cei înscrisi, iar pentru cei care nu și-au găsit un loc de muncă, laboratoarele  vor fi menținute încă șase luni după terminarea proiectului. Cursanții vor beneficia de 360 de ore de formare, dintre care 240 vor fi pentru practică.

Proiectul a început deja, iar reprezentanții Romprest își doresc ca recrutarea să se termine până la jumătatea lunii iulie. Proiectul este finanțat de către Fondul Social European – Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.