FacebookTwitterLinkedIn

Creşterea cifrei de afaceri s-a datorat în special evoluțiilor internaționale ale țițeiului și ale produselor petroliere, potrivit oficialilor companiei.

Strategia pe termen lung a KMG International prevede o creștere organică în țările din regiunea Mării Negre, inclusiv extinderea segmentului de retail din România, creșterea eficienței operaționale a rafinăriei, după atingerea performanțelor record atinse în 2014, ca urmare a investițiilor realizate de KazMunayGas – peste 1,4 miliarde de dolari în ultimii 7 ani. În același timp, ne propunem o dezvoltare pe piețele prioritare, precum și continuarea furnizării de servicii industriale (EPC) în Kazahstan, Africa de Nord și Orientul Mijlociu”, a declarat Azamat Zhangulov, Vicepreședinte Senior al KMG International.

Cantitatea de materie primă procesată de cele 2 rafinării ale Grupului – Petromidia Navodari și Vega Ploiești, dar și de divizia de petrochimie – singura entitate de profil din Romania în funcțiune, s-a ridicat în 2014 la peste 5,54 milioane tone, în creștere cu 21% față de nivelul atins în 2013.

Pe fondul unei creșteri cu 22% a producției de carburanți la rafinăria Petromidia (productie record de motorină – 2,43 milioane tone față de 1,91 milioane tone în 2013), vânzările de produse petroliere prin stațiile Rompetrol din România, Bulgaria, Moldova și Georgia s-au majorat cu 15% față de indicatorul din 2013, ajungând la un nivel de 2,23 milioane tone.

Investiţiile Grupului KMG International s-au ridicat anul trecut la 55 milioane de dolari și au vizat în principal programul de modernizare  a 90 de stații Rompetrol din România, precum și unele proiecte în cadrul segmentului de rafinare.

Pentru acest an grupul a anunţat investiţii de peste 200 de milioane de dolari, o parte fiind alocat pentru revizia generală programată a rafinăriei Petromidia, cât și pentru dezvoltarea segmentului de retail, oficilaii Rompetrol anunţând extinderea lanţului de benzinării cu încă 15 staţii.

De asemenea, o alta directie de investitie este reprezentata de constructia si dezvoltarea retelei de distributie a carburantilor din Romania, precum si de continuarea programului de rebrading a statiilor Rompetrol.

KMG International, (fosta The Rompetrol Group NV) are peste 7.000 de angajati, în 12 de țări.