
Rompetrol a deschis stația din Chitila pe un teren închiriat, cu o suprafață de 1760 de metri pătrați, dintre care 156 de metri pătrați sunt dedicați magazinului și terasei. De asemenea, deschiderea unității a creat 16 locuri de muncă.
„Ținând cont de faptul că 20% dintre autovehiculele înmatriculate în România sunt înregistrate în București, nu este deloc o întâmplare că ne aflăm astăzi aici. Este a treia stație deschisă în București în ultima perioadă, această nouă stație făcând parte dintr-un program care a început în 2014, care constă în construcția stațiilor noi și reconstrucția completă a unora existente.
Au fost investite peste 70 de milioane de euro în România. Până acum, aici au fost construite 11 stații, iar 73 de stații și-au schimbat imaginea. Anul acesta vom mai inaugura încă trei stații, în Câmpulung Moldovenesc, Baia Mare și Bragadiru, dar și inaugurarea a opt stații cu încărcare electrică, să fim în pas cu trendul actual”, a declarat Vlad Rusnac, șeful Rompetrol Downstream.
Stația de încărcare electrică rapidă este în linie cu programul strategic al României, parte din strategia UE in domeniul energiei alternative, fiind un proiect sustenabil destinat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră și costurile legate de combustibil.
Alimentarea la stațiile de încărcare electrică se efectuează prin curent alternativ și curent continuu de 22 kW, fiind astfel compatibile cu orice tip de autovehicule vândute în Europa și Asia. Datorită noilor tehnologii, pot fi alimentate 2 mașini în același timp, astfel un vehicul electric poate să-și încarce bateria la 80% din capacitatea sa în 20 de minute, comparativ cu 7-8 ore, timpul necesar pentru încarcarea obișnuită. Serviciul de încărcare electrică este oferit gratuit tuturor clienților Rompetrol care dețin mașini electrice sau hibride.
Citește și: Mariana Durleșteanu, Locul 18 în Top 50 cele mai influente, Ediția 2017
Investițiile în stații noi cu puncte electrice de încărcare vor fi finalizat până la sfârșitul anului 2017 și se ridică la suma de 10 milioane de dolari. Proiectul vizează construirea a opt benzinării cu stații de încărcare de 50 kW.
Potrivit APIA – la sfârșitul lunii decembrie 2016 în România au fost vândute 1183 mașini electrice și hibride, comparativ cu 496 de vehicule în 2015.