Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Sănătate |
|

RomGerMed vrea 45-50% din ţară şi poziţia de lider pe piaţa serviciilor de analize

Medical Group RomGerMed deţine în acest moment o reţea naţională de 22 de laboratoare.
doctor, spital, control medical

Operatorul de servicii medicale private Medical Group RomGerMed va continua extinderea serviciilor medicale de laborator şi a reţelei de clinici, în Bucureşti şi şi-a propus să ajungă în 2015 la un grad de acoperire naţională de 45-50%, faţă de 30% acum.

„Obiectivul nostru este poziţia de lider pe piaţa serviciilor de analize medicale. Ne aflăm într-un moment de evoluţie a pieţei în care considerăm că RomGerMed trebuie să vină cu o abordare strategică, raportat la schimbările care au avut loc condensat în ultimii ani în piaţă”, susţine Ciprian Nicoară, directorul Medical Group RomGerMed. Financiar, Nicoară preconizează, într-un bilanţ provizoriu, că cifra de afaceri pentru 2014 va fi cu 15%-20% mai mare decât anul precedent, când avea afaceri de 18 milioane de euro.

În momentul de faţă RomGerMed are 22 de laboratoare în reţeaua naţională. Situaţia conflictuală din Ucraina a oprit temporar planurile de extindere in Moldova, dar operatorul de servicii medicale private  a intrat anul trecut în nişa veterinară şi a deschis  cel mai mare laborator de analize medicale pentru uz veterinar din România. „Pentru noi este important să dezvoltăm segmentul de analize veterinare (…) credem că această piaţă are un potential formidabil, dovedit prin evoluţiile din ultimii ani şi ne dorim să devenim un reper în cadrul segmentului de prestatori de servicii de profil”.

Din punct de vedere al evoluţiei pieţei, Nicoară consideră că transformarea în curs este pozitivă: „este clar că mentalitatea şi nevoile publicului se schimbă, devenind mai pragmatic şi, în acelaşi timp avizat. Publicul activ, provenit din mediul urban, familii tinere, este mai atent la informaţie, analizează cu exigenţă oferta şi rezultatele. In România, felul în care pacientul percepe oferta de servicii medicale (sub toate aspectele calitativ, costuri, etc) se schimbă la un anumit interval de timp. Acest fapt a condus la o evoluţie evidentă faţă de abordarea de acum 5-10 ani”, adaugă Nicoară.

Operator de talie medie pe piaţa serviciilor private, grupul RomGerMed, este controlat de frații Dorian Sam Schwartz și Filip Florin Schwartz, a căror avere a fost estimată în cea mai recentă ediţie a topului Forbes 500 miliardari (2014) la 15 milioane de euro (locul 232).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii