Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Romgaz reziliază contractul cu Duro Felguera şi Romelectro pentru construirea termocentralei de la Iernut

Din cauza întârzierilor, Romgaz a transmis asocierii Duro Felguera - Romelectro o notificare de reziliere a contractului privind dezvoltarea termocentralei Iernut.  
Romgaz (1)

Producătorul de gaze Romgaz a transmis companiilor Duro Felguera şi Romelectro o notificare de reziliere a contractului de lucrări privind dezvoltarea CTE Iernut, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze. 

Motivul este întârzierea și, implicit, neexecutarea în termen a obligațiilor contractuale de către executant.

Contractul pentru construirea termocentralei cu o capacitate de 430 MW a expirat pe data de 26 decembrie 2020.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 24/2017 şi art. 234 alin. 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, Romgaz informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în urma neexecutării, în termen, de către executant a obligaţiilor contractuale, prin Hotărârea nr. 28 din 1 aprilie 2021, Consiliul de Administraţie şi-a manifestat acordul pentru rezilierea contractului de lucrări nr. 13384/2016, având că obiect dezvoltarea CTE Iernut, prin construcţia unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze. În consecinţă, în data de 2 aprilie 2021, Romgaz a transmis notificarea de reziliere a contractului de lucrări nr. 13384/2016, către executant. Notificarea de reziliere va produce efecte, în termen de cinci zile, de la primirea notificării, de către executant”, a informat compania.

În prezent, Romgaz derulează o expertiză tehnică şi economică pentru a determina stadiul fizic şi valoric de execuţie a contractului, precum şi determinarea lucrărilor rămase de executat.

După finalizarea expertizei tehnice și economice, Romgaz va face toate demersurile necesare şi utile pentru finalizarea şi punerea în funcţiune a investiţiei, în cel mai scurt timp posibil”, adaugă compania.

Termocentrala pe gaze de la Iernut urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2019, potrivit graficului iniţial.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii